Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRVA LISTA U 2025 Sedam najposjećenijih zagrebačkih restorana u siječnju, lošem mjesecu za restorane

Siječanj je tradicionalno loš mjesec za restorane. Kreditne kartice oporavljaju se od prekomjerne blagdanske potrošnje, mnogi restoranski gosti odlaze na skijanje a oni najimućniji na daleka topla mora, turista nema, vrijeme je depresivno i hladno pa se ljudima ne da izlaziti. Sve su to klasični elementi restoranskog siječanjskog bluesa. Neki se restorani u siječnju preuređuju, drugi mijenjaju vlasnike ili adrese.

Pa ipak, ne tako malo zagrebačkih restorana i u siječnju vrlo dobri radi: prošle je subote Theatrium bio prepun navečer, a u Asiji na Novoj Vesi tražio se stol više ta ručak. Wirtshaus je pun svakog vikenda kao i Kiyomi, a gostionica Ficlek, koja se zapravo pretvorila u lokal sa zagrebačkim street foodom, standardno dobro posluje.

Esplanadin Bistro svakodnevno je pod okupacijom obožavatelja štrukli zbog zaista povoljne cijene od 17 eura za dvije velike porcije. Niz drugih restorana radi još bolje. Evo liste najposjećenijih zagrebačkih restorana poslije Nove godine.

1. Batak

S petnaest lokacija u zagrebu u okolici, Batak je prirodno najkomercijalniji restoranski brend u glavnoj gradu. Naše nedavno istraživanje o restoranskim cijenama pokazalo je da je Batak prosječno dvostruko jeftiniji od ostalih popularnih zagrebačkih restorana. Batak je, dakle, suvereni šampion u kategoriji vrijednosti za novac.

2. Bota Šare, Zvonimirova

U Bota Šare se već nekoliko godina, osobito za ručak, ne može ući bez rezervacije. Popularnost Bote Šare temelji se na trostrukoj ponudi: skupa vrhunska riba, plus jeftiniji riblji gableci, plus sushi. Zbog tako koncipirane ponude Bota Šare privlači goste svih mogućih društvenih grupa koji jedu u restoranima a vole hranu iz mora.

3. Zelen Dvor, Samoborska

Zelen Dvor je jedinstveni primjer dugogodišnjeg uspjeha posve nespecijaliziranog restorana: Zelen Dvor ima ogroman jelovnik koji obuhvaća bezbroj mesnih recepata, puno dnevnih jela kao i svježu ribu, rakove i školjke. Tako široko koncipirani restorani uglavnom su stvar prošlosti. No, Zelen Dvor i dalje rastura jer, kao i Batak, nudi odličnu vrijednost za novac.

4. Carpaccio, Teslina 

Za Carpaccio ne postoji loša sezona. S obzirom na siječanjsku hladnoću, Carpacciova terasa koja je u prosincu bila stalno puna sad je uglavnom prazna, no u blagovaonici se redovito traži stol više.

5. Tekka, Radnička

tekka

U Tekki smo ručali prošle srijede kad je u Zagrebu padao snijeg. Što nije obeshrabrilo Tekkine goste. Ako ste usred skijaškog tjedna prepuni, znači da vas navodna siječanjska restoranska kriza nije ni dotaknula.

6. Izakaya, Selska

Izakaya se pretvorila u najpopularnije zagrebačko mjesto za izlaske izvan od centra grada. Tajna Izakayina uspjeha jest u kombinaciji žive, autentične restoranske energije, široko prihvatljivih cijena i provjereno popularnih azijskih jela.

7. Vinodol, Teslina 

Vinodol u siječnju nije prepun. Osobito ne ponedjeljkom i utorkom. Ali Vinodol je veoma velik, otprilike kao Carpaccio i Tekka zajedno. Kad bi se gledao ukupan broj i iznos računa, Vinodol je i u siječnju 2025. jedan od najspješnijih zagrebačkih restorana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.