U petak smo sjeli na ručak u Theatrium s jednim starim prijateljem, uspješnim veteranom hrvatske vinske industrije koji upravo pokreće nekoliko potencijalno značajnih, korisnih i profitabilnih projekata. I naš prijatelj i mi bili smo umorni od trotjednog egzibicionističkog blagdanskog prejedanja, pa smo naručili comfort food: ćevape od tune i pastu carbonaru. Theatriumov chef Filip Horvat jednako je superioran u visokoj kuhinji kao i u naizgled jednostavnim formatima.
Što je dokazala njegova današnja carbonara. Gospodin Horvat kuha carbonaru s debelim polutvrdim špagetima koje sam radi. Umak se sastoji od jaja, maslaca i pecorina. Guanciale funkcionira kao vrlo hrskavi posip, koji stvara kontrast najkremastijim špagetima na svijetu koje uopće možete zamisliti. Horvatovi svilenkasti kremasti hrskavi špageti carbonara najraskalašenija su verzija carbonare koju smo probali unatrag dosta godina. I najbolja iza inside out carbonare klasičnog njemačko-talijanskog chefa Heinza Becka, čija rimska La Pergola drži tri Michelinove zvjezdice dulje od deset godina. Golema porcija Horvatove carbonare košta 19 eura. Nigdje u Zagrebu ne možete se užitnije prejesti za 19 eura. Poslije ove preraskošne carbonare popili smo čašu šampanjca Marc Hebrart Blanc de Blancs, koji je lakoćom počistio carbonarinu masnoću.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.