Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Preuređeni riječki San Servolo i dalje je šarmantan i pametno osmišljen. Pinse i pašte su vrlo dobre

Prije tri godine u Rijeci i općenito na Kvarneru gotovo nigdje se nije mogla pojesti dobra pizza. Napredak je u tom pogledu s današnjeg stajališta ogroman, uz nekoliko izuzetno kvalitetnih mjesta. Prva u toj prijeko potrebnoj transformaciji bila je riječka ispostava istarskog San Servola, koji je počeo nuditi kvalitetne pinse i pizze na rimski način, na koje Riječani nisu navikli.

Publika je to žestoko nagradila, pa je San Servolo instantno postao jedan od najpopularnijih restorana u čitavom gradu. Međutim, konkurencija se probudila i žestoko napredovala. Na svu sreću, San Servolo se nije uspavao. U San Servolu na Korzu nismo bili relativno dugo. Stoga smo se ugodno iznenadili lijepo preuređenim interijerom, kao i novim osvježenim jelovnikom koji je dodatno pojačan izborom tjestenina. Čini se, kako San Servolo zaista ulaže u to da ne bude dosadan, što je uvijek pohvalno.

Nema ništa gore od toga kad znate kako je u restoranu sve isto od zadnjeg puta kad ste ga posjetili. Nadalje, pohvalno je i to što San Servolo nudi dobre proizvode na svojem stolu gdje se mogu pronaći fino maslinovo ulje Konfin i bočice ljutih umaka firme Forto iz Istre. Lista predjela je zabavna i priliči konceptu restorana. Nažalost, nisu imali spreman tartar biftek za kojeg smo čuli da ga dobro rade, ali smo zato naručili fine bruschette s porchettom, marmeladom od luka i sjemenkama senfa.

Dobra i zabavna je bila i pohana kuglica burrate. Ova dva jednostavna i ukusna predjela jasno pokazuju što bi trebao nuditi restoran kojemu su primarna jela pizze, a želi zadržati koncept i šarm talijanskog restorana. Glavna jela su bila još bolja. Među pinsama smo izabrali onu sa kuhanom šunkom i artičokama, a paštu s dugo kuhanim goveđim obrazima i šafranom. Pinsa iz San Servola se još je među boljima u Rijeci, pogotovo u centru grada.

Ona je hrskavija i dobro formatirana, a San Servolo koristi sasvim solidne sastojke, među kojima nam se posebno svidjela kuhana šunka. Goveđi obrazi u pašti su bili standardno komforni, pogotovo u ovom dijelu godine. Posebno je pohvalno što je San Servolo stabilizirao cijene. Cijene piezza i pašta kreću se od 9 do 15 eura, a svi manji zalogaji su jeftiniji od 10 eura. Što je publika uočila. Niti jedan stol za vrijeme našeg ručka poslije novogodišnjeg slavlja nije bio prazan.

Za restoran koji će uskoro napuniti treću godinu postojanja to je izuzteno pohvalno. Ponuda vina je uglavnom fokusirana na istarska vina što je logično, a izbor na čaše je korektan, kao i njihove cijene. Uz pinse i tjestenine pili smo Kabolin cabernet sauvignon. Račun za dvoje s dvije čaše vina platili smo 53 eura. 

SAN SERVOLO

Bazarigov prolaz 10, Rijeka

HRANA 4  VINO +3 SERVIS 4 AMBIJENT -4 

VISA Inspire_logo_web copy

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.