Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DUHOVI PROŠLIH BOŽIĆA Na Europskom trgu otvorio se pop-up legendarne zagrebačke Zvečke

Zvečka nije samo obilježila jedno razdoblje. Zvečka je definirala urbani senzibilitet koji i danas još barem u tragovima obilježava Zagreb. Zvečka je bila dosta grozna caffe slastičarna Zvečevo, koja je postala legendarna zbog svoje ultraprometne lokacije i niskih cijena, pa ste pred Zvečkom doista mogli naći svakoga tko vam je trebao, ako ste imali između 16 i 30 godina. Zvečka je bila zagrebački Facebook osamdesetih.

Kad se sjećaju Zvečke, Zagrepčani upadaju u nešto kompleksniju nostalgiju od obične čežnje za mladošću. Zvečka je identitetski moment. Utoliko je odluka zagrebačkog distributera pića Alca da na Europskom trgu ponovno otvori Zvečku kao adventski pop-up, jedan od originalnijih ugostiteljskih poteza ove godine.

Originalna Zvečka službeno je zatvorena 1987. čime je nestao zlatni zagrebački trokut koji su uz nju činili Blato i Kavkaz. Četrdesetak godina kasnije, Zvečka će se na Europskom trgu reinkarnirati kako koktel bar s pićima iz Alcinog osebujnog portfolia, koji obuhvaća niz svjetski relevantnih brendova od Arette tekila do Teeling Irish whiskyja i domaćih etiketa poput Barun likera. Posebna atrakcija, i ono što Zvečkinom pop-upu daje duh nekadašnjeg pločnika, su Gringos de Croatia, energični barmenski kolektiv koji okuplja neke od najboljih hrvatskih barmena, entuzijasta tekile i mezcala.

Gringosi će raditi koktele od Arette tekila;  tekuće Paprenjake, Vragec i Golubicu, zimsku verziju Palome. Kao nova stvar pojavljuju se kokteli s Barunom, kompleksnim biljnim likerom koji zanimljivo funkcionira u miksologiji. Zvečka će raditi od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 sata, petkom do ponoći i nedjeljom od 10 do 23 sata. Što bi rekao Dickens, ghost

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.