Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što učiniti kad vam konobar u potpuno praznom restoranu ponudi najgori stol kao nama danas u Namasteu? Otići bez razmišljanja

Danas oko 12:45 pokušali smo ručati u indijskom bistrou Namaste na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Indiferentni nas je konobar prvo pokušao smjestiti na visoki stol uz šank. Volimo visoke stolove, ali ne kad su preblizu vratima a vani je pet stupnjeva, koliko je danas izmjereno u Zagrebu.

Osim toga, stolovi kraj bara nisu bili postavljeni za ručak, a jedan je izgledao prilično neuredno. Pa smo pitali indiferentnog konobara možemo li ručati na katu, gdje Namaste ima lijepo uređenu blagovaonicu s pogledima na Cvjetni trg. Indiferentni nas je gospodin bez riječi, smješka ili bilo kakvog signala profesionalne ljubaznosti odveo uz stepenice i pokušao smjestiti za neki grozan mali stol u prolazu, bez pogleda, s lošim osvjetljenjem.

Ljubazno smo pitali možemo li sjesti za veći stol kraj prozora budući da je restoran bio potpuno prazan, bez ijednog gosta. Konobar je hladno rekao da ne možemo  jer su svi stolovi u potpuno praznoj i glavnoj blagovaonici navodno rezervirani za ručak. Pa smo se okrenuli, pozdravili i otišli. Sat i pol kasnije zamolili smo jednog znanca da provjeri je li se Namaste uistinu napunio. Oko 14 sati blagovaonica na katu i dalje je zjapila gotovo posve prazna, a ni za barom nije bilo gostiju.

Stvar je dosta jasna. Siroti konobar od voditelja restorana dobio je uputstvo da gostima koji dolaze sami ili u dvoje nudi isključivo najmanje (i najgore) stolove jer je Cvjetni trg turistička zona u kojoj restorane posjećuju manje ili veće grupe. Konobar, naravno, mora slušati upute voditelja restorana. Ali ako na nacionalni blagdan, kad u gradu nema skoro nikoga, ne želite jedinim gostima u potpuno praznom restoranu dati malo bolji stol jer se bespogovorno držite naredbi, znači da se niste kadri prilagođavati i da ne razumijete ugostiteljski posao.

Što, dakle, učiniti kad vam u potpuno praznom restoranu u vrijeme ručka (za večeru vrijede druga pravila) ponude isključivo najgori stol? Otići bez razmišljanja. Žao nam je zbog Namastea, jer smo taj južnoindijski restoran jako voljeli dok je radio u golemom prostoru  u Horvaćanskoj ulici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.