Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BATAK U NAPADU Vodeći hrvatski restoranski lanac u utorak se otvorio i u Velikoj Gorici

Batak se nezaustavljivo širi. Vodeći hrvatski restoranski lanac orijentiran prema kvaliteti uz široko prihvatljive cijene, u utorak 22. listopada otvorio se i u Velikoj Gorici, najvećem zagrebačkom gradu satelitu. Velika Gorica ima dva i pol puta više stanovnika od Zaprešića.

Velika je Gorica nažalost grad bez relevantnih restorana. Mon Ami jedini je ozbiljniji velikogorički restoranski brend, ali i Mon Ami pamti bolja vremena kad je ondje, primjerice, radio ugledni i uspješni sommelier Mario Meštrović, koji dnaas vodi zagrebački Kaiser. A Velika Gorica, grad bez restorana, ima više od 62 tisuće stanovnika što je samo desetak posto manje od jednog Zadra. Stoga je logično da se Batak, koji prilično precizno cilja veće aglomeracije, odlučio proširiti na Veliku Goricu, mjesto udaljeno dvadesetak ili nešto više minuta vožnje od zagrebačkog pothodnika.

Velikogorički Batak nalazi se u ulici Matije Slatinskog, na broju 9. Riječ je o velikom, uobičajeno ugodno uređenom restoranu koji u svom roštiljsko trendovskom žanru neće imati osobitu lokalnu konkurenciju. Restorani ovih dana brzo predstavljaju i jesensko zimski jelovnik, na koji se vraća sarma, jedno od najprodavanijih sezonskih jela u kontinentalnoj Hrvatskoj. Tu je još i zimska plata koja se lani izvrsno prodavala, pa obavezni buncek, kao i juha od batata i mrkve. Batak je za jesensko zimsku sezonu izradio posebnu koktelsku listu, najopsežniju dosad, s prilično niskim cijenama: vrlo dobar negroni košta oko sedam eura ili nešto manje. Neki su drugi kokteli jeftiniji. Batak upravo dovršava i novu vinsku kartu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.