Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijski five star hotel Navis proizveo je svoje prvo maslinovo ulje. Koje je izvanredno

Istarska bjelica opatijskog hotela i restorana Navis spada među najbolje bjelice koje smo probali unatrag godinu dana, ne samo u konkurenciji mladih maslinovih ulja. Kruno Kapetanović, vlasnik Navisa, prošlog nas je tjedna obavijestio da je upravo proizveo svoje prvo maslinovo ulje.

Ulje dolazi iz manjeg maslinika u Brtonigli, gdje obitelj Kapetanović uzgaja 335 stabala maslina različitih sorti. Masline su prerađene u poznatoj uljari Cuj (Cuj proizvodi i vrlo dobra vina) u Svetoj Mariji na Krasu. Debitantska edicija Navisova ulja sadržava cuvee i jedno monosortno ulje, pikantnu, gorku i opojnu bjelicu, s intenzivnim zelenim aromama trave, divljih šparoga, artičoka, samih maslina ali i s nijansom badema.

Sasvim sigurno ćemo ga probati uz klasični carpaccio, u tartar bifteku, kao i u društvu sira iz mišine. Navisova ulja neće se prodavati. Ona će se posluživati u Navisovu restoranu. Osim toga, opatijski će hotel svojim gostima poklanjati  male bočice Navisova ulje. “Tako će gosti doma odnijeti lijepu uspomenu, i uživati u ulju s kojim sam zaista prezadovoljan,” kaže gospodin Kapetanović.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.