Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SLOW FOOD S MIRISOM RASIZMA Splitski pijanac izudarao strane dostavljače ispred McDonald’sa u Poljičkoj ulici, jer je predugo čekao hranu

Sinoć je 36-godišnjak napao nekoliko dostavljača, stranih radnika ispred McDonald’sa u Poljičkoj ulici u Splitu. Napadač je bio pod ozbiljnim utjecajem alkohola: izmjereno mi je 1,64 promila. Splitski je pijanac izudarao nekoliko dostavljača. Razvalio je i njihove bicikle. Jedan dostavljač pružio je aktivni otpor.

Cijeli je incident, tko zna koji sa stranim radnicima žrtvama, zabilježen na videu. Zanimljivo je, međutim, da je povod ovom alkoholiziranom ispadu nasilja bio, navodno, sam McDonalds. Pijani je divljak veoma dugo čekao na narudžbu, pa je prije napada na dostavljače strance upao u prostorije McDonald’sa i bijesno tražio povrat novca zbog predugog čekanja. I tako je vulgarni, nasilni incident u Splitu, osim na rastuću netrpeljivost prema stranim radnicima bez kojih više ne bi bilo hrvatske ugostiteljske ni hotelske industrije, upozorio na ozbiljan sistemski organizacijski propust u hrvatskom McDonald’su.

U McDonald’sovim drive in restoranima svugdje u Hrvatskoj u skoro svako doba dana i noći toliko se dugo čeka da se fast food pretvara u slow food s okusom industrijske hrane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.