Zagrebački El Toro danas je promijenio jelovnik. El Toro je i dalje primarno steakhouse, s nekoliko latinoameričkih formi poput tacosa, tiradita i ultrapopularnog cevichea od kozica koji nikad ne silazi s menija. Nova su El Torova jela uglavnom sezonskog karaktera. Posebno nam se svidjela juha od buče s misom, bučinim uljem i košticama.
Juha od buče standardni je dio menija mnogih hrvatskih restorana u ovo doba godine. Chef Mario Mihelj El Torovu je juhu of buče napunio umamijem koji dolazi iz misa. I tako je gospodin Mihelj skuhao jednu od najboljih juha od buče koje smo probali u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina. Mihelj je visoko civilizirani kuhar, osobito vješt u slaganju višeslojnih okusa.
Poslije odlične juhe, probali smo vrlo fini file romba u kremi od zelenih jabuka, inćuna i vlasca. Među novim jelima u oči su nam upale juha od paljeno poriluka, salata s bučom, tahinijem i raštikom i janjeći file s čičokama i lješnjacima. Cijene su prilično decentne; zasitni romb položen na pečeni krumpir i špinat košta 19 eura, a juha od buče tek pet eura.
Uz jako dobar ručak u El Toru pili smo Lansonov šampanjac Le Black i Bastiànovu bazičnu Malvaziju (na tržište je upravo došla i spektakularna odležana Bastiànova malvazija Marchiori iz 2022). El Toro blizu Kvatrića i nakon osam godina jedan je od najpouzdanijih zagrebačkih restorana višeg gastronomskog ranga.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.