Filip Horvat u Theatriumu mijenja menije u hodu. Svaki se mjesec uvodi po koje novo sezonsko jelo. No, početkom listopada chef Horvat izašao je s gotovo posve novim menijem, s naglašenim jesensko-zimskim karakterom, podjednako u sezonalnosti dijela sastojaka i u krepkosti mnogih jela.
Kamenica, koja je tek ušla u sezonu, servira se s đumbirom i gelom od piva. Jakovske kapice poširane u šampanjcu poslužuju se s crnim istarskim tartufom (tuber melanosporum). Salata od šumskih gljiva ojačana je poširanim jajem i dresingom od dijonskog senfa, dok se tanko rezani biftek poslužuje s ukiseljenim lisičarkama.
Juha od buče aromatizirana je peršinom, a juha od batata nabildana hrskavom slaninom- Među glavnim jelima osobito se ističe rižoto od gusje jetre i bellote, koji vjerojatno ima milijun kalorija ali zvuči ultimativno neodoljivo. Chef Horvat na jelovnik je, mislimo prvi put, uveo pašticadu, koja se kuha od goveđih obraza i servira s bamijom i rimskim njokom.
Hlap je također debitant na Theatriumovu meniju. Gospodin Horvat hlapa peče na roštilju, pa ga poslužuje na kremi od cvjetače s čipsom od raštike.
Na novom je Theatriumovu jelovniku pet deserata, uključujući rum babu s tartufima i štrudl od jabuka s kremom od gorkih badema.
Na novom su meniju, naravno, ostala – Horvatova najprodavanija jela: ćevap od tune, biftek Wellington, wienerschnitzel, tartar biftek i rižoto s biftekom.
Osim hlapa (38 eura) i Wellingtona (32 eura) nijedno jelo nije skuplje od 28 eura, a mnoga koštaju manje od 20.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.