Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U McChevapu na Kukuljanovu još smo se jednom uvjerili da mala kućica na cesti radi najbolje ćevape na Kvarneru 

Ovo nije trebao biti tekst o McChevapu. Na Kukuljanovo, industrijsku zonu pored Rijeke, došli smo jesti u jednom meksičkom street food lokalu za koji smo dobili nekoliko preporuka.

No, kad smo došli pred kućicu primjetili smo da ona zapravo ne radi, a na internetu piše da je privremeno zatvorena. Pa smo nazvali broj koji nam je porukom odgovorio da je osoblje trenutno na godišnjem i da se ponovno otvara za dva tjedna. Pa ćemo našu posjetu malom nepretencioznom meksičkom street foodu ostaviti za neku drugu priliku.
Budući da nam se nije dalo ići ponovno do centra grada kako bi nešto pojeli, ostali smo na Kukuljanovu i zaputili se u McChevap, pobjednika našeg izbora najboljih ćevapa na Kvarneru koji se održao prije skoro godinu dana.
U McChevapu nismo bili od tada koliko se sjećamo. Tih nekoliko tjedana pojeli smo previše ćevapa da bi nam bio gušt neko vrijeme jesti najpopularnije jelo na ovim prostorima. I skoro sva naša zapažanja od prije godinu dana su ista, što pokazuje da je McChevap zaista konzistentan.

Kao i svaki put kad bi došli pred McChevap i sada je bila gužva, a čekanje na ćevape neizbježno u svako doba dana. Vjerujemo da su pauze za ručak u McChevapu noćna mora za njegove radnike, kao i za radnike okolnih objekata koji moraju brzo natrag na posao. Nekoliko ljudi naručuje za van, neki bi ipak voljeli jesti na visokim stolovima u kućici, a svima je jedna stvar zajednička. Svi žele ćevape.
I to je sasvim opravdano. McChevap bez ikakve diskusije radi najbolje ćevape u čitavoj županiji, a vjerojatno i šire. Oni možda nisu najbolji ćevapi koje smo probali ove godine, to priznanje ide pulskoj Pločici, ali na Kvarneru definitivno jesu.
U gotovo nikakvim uvjetima i konstantnoj gužvi i pritisku gostiju sve u McChevapu je danas funkcioniralo. Ćevapi su nevjerojatno sočni, a nemaju preveliki udio masnoće koja iritira i što je pohvalno. Oni su zaista znalački ispečeni, s vrlo dobrom teksturom iz koje se vidi da nisu zaleđeni, odleđeni i zatim opet zaleđeni pa odleđeni kako bi bili pripremljeni za goste.

Kako će i biti kad je konstantna gužva pa vjerojatno ne bi imali ni vremena smrzavati meso.  Lepinja je klasična i vrlo dobra, dok je kajmak fenomenalne teksture i temperature. Svaki put se dodatno iznenadimo da stvari u McChevapu idu kao na traci i svi su sretni i zadovoljni, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

Ćevapi u McChevapu nisu ni skupi. Porcija od deset ćevapa, prevelika za jednog prosječnog čovjeka s obzirom da se radi o kalorijskoj bombi, stoji tek nešto manje od 8 eura. U to je uključena i lepinja. McChevapu nedostaje jedino bolji izbor pića, ali teško je za očekivati da će kućica na cesti u industrijskoj zoni Kukuljanova nabavljati bolje hrvatske craft pive. Na nama je da maštamo o tome da McChevap dobije pravi restoranski prostor s odličnim izborom pića i dobrim ambijentom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.