Petra Jelenić spada među tri najvažnija pastry chefa u modernoj povijesti hrvatske gastronomije, uz Roberta Hromalića i Mašu Salopek.
Petra Jelenić nažalost prečesto mijenja radna mjesta. U zadnjih osam godina gospođa Jelenić radila je u neprežaljenom Maku na konac, pa u mediokritetskom hotelskom sustavu Blue Sun, pa u jednako velikoj ali puno ambicioznijoj Maistri, pa u pop upu Brokenships, pa u Šakotinom Salu, da bi sada prešla u Sol Mate Jankovića. Takav je karijerni slijed problematičan zbog raznih razloga. Dva su najvažnija.
Prvo, ako bilo gdje ostajete tako kratko, ne možete ostaviti dublji trag. Drugo, poslodavci i investitori više vas neće shvaćati ozbiljno. A velikog se chefa mora shvaćati ozbiljno, inače veliki chef nije veliki chef.
Prilično smo sigurni da Petra Jelenić neće ostati u Soli dulje od 12, najviše 18 mjeseci. I što zatim? Opet neki veliki hotelski lanac koji se rutinski odrađuje?
Petru Jelenić svi vole. Gospođa Jelenić trebala bi se što prije, dok je toliko popularna, fokusirati na otvaranje vlastite slastičarne ili lanca slastičarni pod imenom Petra Jelenić. Ili će trajno ostati tek usputna simpatična pojava na hrvatskoj gastro sceni, što je premalo za njen talent i znanje.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.