Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAKON BURGERA AERODROMI Chef Dabiz Muñoz pokreće Hungry Club, lanac gourmet barova u zračnim lukama 

Veliki španjolski chef Dabiz Muñoz u madridskom resotranu DiveXO ima tri Michelinove zvjezdice, četvrti je na listi World’s 50 Best Restaurants ali čini se da Muñoza niži komercijalni formati zanimaju koliko i visoka kuhinja. Nakon što je ovoga lipnja napravio tri burgera za fast food lanac Burger King, sada u suradnji s kompanijom Avolta, specijalistima za putničku maloprodaju, dolazi na aerodrome.

Avolta je ovoga tjedna otvorila prvi lokal u partnerstvu s Dabizom Muñozom na Terminalu T4 Satellite madriskog aerodroma Adolfo Suárez. Lanac se zove Hungry Club a razvili su ga zajedno Avolta i Muñozova restoranska grupa Grupo UniverXO. Planiraju otvorenja na aerodromima u Barcelona i Málagi.

Kontrasti i okusi

Kao i kod burgera, ponovno se u Muñozovom projektu pojavljuje riječ revolucionarno. Hungry Club najavljuje da će imati”jedinstvenu i revolucionarnu ponudu, dizajniranu i prilagođenu potrebama svakog putnika” i “neviđeno gastronomsko iskustvo”.  Naglasak se stavlja na karakter i okuse po kojima aerodromska jela inače nisu poznata kao što znamo, česte promjene menija ovisno o dobu dana i sezoni, posluživat će doručak, ručak i večeru i brza jela za ponijeti. 

Nastojat će koristiti što više lokalnih namirnica a jela će biti prepoznatljiva po specifičnom Muñozovom rukopisu. Dabiz Muñoz već ima dva gourmet bara, ali u njima prema recenzijama gostiju ponuda ni servis nisu konzistentni. 

Gastronomska ponuda ističe se visokom kvalitetom i lokalnom bazom proizvoda, predstavljenom kroz jedinstvenu interpretaciju Dabiza Muña, rekao je Avolta. Kako će to funkcionirati u aerodromskim barovima ovisit će dosta i o operativi Avolte s kojom je u joint ventureu. 

Avolta je ovaj tjedan otvorila prvo prodajno mjesto u zajedničkoj suradnji s Dabizom Muñozom – koji je proglašen najboljim svjetskim kuharom tri uzastopne godine (2021. – 2023.) na dodjeli nagrada za najboljeg kuhara – na Adolfo Suárezu Madrid-Barajas Terminal T4 Satellite.

Inovacija u ponudi

Hungry Club je partnerstvo između Avolte i Grupo UniverXO, koji predstavlja sve Dabiz Muñozove restorane. Slijedit će daljnja otvaranja u zračnim lukama Adolfo Suárez Madrid–Barajas i drugim zračnim lukama, uključujući Josep Tarradellas Barcelona–El Prat i Málaga–Costa del Sol.

Imat će “jedinstvenu i revolucionarnu ponudu, dizajniranu i prilagođenu potrebama svakog putnika”, obećao je Avolta, rekavši da je inicijativa dio nove komercijalne strategije tvrtke. Koncept kombinira ekskluzivnu F&B ponudu s onim što je Avolta opisao kao “neviđeno gastronomsko iskustvo” pružajući putnicima nove delicije od kuhara s tri Michelinove zvjezdice. Jela su puna okusa i kontrasta, “bez granica”, stalno se mijenjaju i variraju ovisno o dobu dana (doručak, užina, večera, brza hrana za van).

Izvršna direktorica Avolte za južnu Europu Isabel Zarza komentirala je:“Kombiniranje inovativne turističke maloprodaje i F&B ponude u nove hibridne komercijalne koncepte potvrđuje Avoltinu sposobnost da transformira putničko iskustvo kroz inovativne točke za kupnju i jedenje, kakva što je Hungry Club. Zajedničko ulaganje (s Muñozom) dio je naše šire inovativne strategije i smjera širenja u Španjolskoj, u sklopu koje planiramo uvesti nekoli novih koncepata F&B-a i maloprodaje u zračnim lukama.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.