Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJBOLJA VRIJEDNOST ZA NOVAC U HRVATSKOJ Svježe srdele jučer su se na Dolcu prodavale za četiri eura (trideset kuna)

srdele

Jučer oko 11 obišli smo ribarnicu na Dolcu. Dolac bi petkom trebao biti pun ribe, ali jučer nije bilo tako. Pultovi desno od ulaza rezervirani za privatne ribare bili su prazni, osim jednog na kojem je simpatična gospođa prodavala zadnje kašete srdela za četiri eura po kilogramu.

Na drugim se štandovima prodavala uglavnom uzgojna ili uvozna roba, uz nešto manjih i srednjih oslića po 12 i 13 eura i jadranskih lignji po 27 do 30 eura za kilogram. Ponegdje je bilo škampa, koji su izgledali dosta zgužvano s već tamnozelenim glavama, pa smo se morali zapitati koliko su puta zamrzavani i odmrzavani. Ali na skoro svim pultovima prodavala se svježa srdela, koja je izgledala fenomenalno i skoro svugdje je koštala 4 eura (na samo jednom prodajnom mjestu vidjeli smo da se srdele nude za pet eura). Posve svježa, zdrava i zasitna jadranska riba za četiri eura za kilogram uvjerljivo je najbolja vrijednost za novac među svom hranom na hrvatskom tržištu, pod uvjetom da niste vegetarijanac.

Ovih dana mediji su se raspisali o izvještaju jedne udruge za praćenje cijena koja je ustanovila da je cijena svinjskog buta u zadnje dvije godine skočila s tri eura na sedam eura, Kraševe čokoladne Napolitanke poskupjele dva i pol puta a Kanditova čokolada s rižom tri puta i tako dalje…Srdele su također poskupjele, ali kilogram srdela osigurava odličan, nutricionistički koristan i gastronomski vrijedan ručak za barem petero ljudi po cijeni dvostruko manjoj od pola kilograma bezveznih čokoladnih napolitanki ili gotovo dvostruko manjoj od kilograma loše svinjetine. Srdela je i dalje neustrašiva borkinja za zdravu, jeftinu i vrhunsku prehranu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.