U novom izdanju vodiča za Tajvan, Michelin je napravio povijesni presedan. Prvi put u svojoj povijesti zvjezdicu je dodijelio – gelateriji. Minimal u tajvanskom gradu Taichungu dosad je u vodiču imao Bib Gourmand. Uredništvo Michelina odlučilo ga je promovirati jer, kažu, u svemu što radi stoji uz bok fine dining restoranima koji imaju zvjezdice.
Minimal jest tehnički gelaterija jer se bavi samo sladoledom. Ali u njihovoj kuhinji rade vrhunski slastičari, meni je elaboriran kao u fine dining restoranima. Razina istraživanja i prezentacije zaista su dostojne zvjezdice. Minimal pažljivo varira temperature, kombinacije i teksture svojih sladoleda, meni bazira na lokalnim sastojcima i njegov chef Arwin Wan dolazi iz Michelinova restorana Sur-. Minimal je njegov projekt iz strasti. Evo kako Minimal opisuju Michelinovi inspektori:
“Sur-ov sestrinski restoran je okusni i vizualni spektakl, s kompleksnim slaganjem slojeva okusa i tekstura. Sedmosljedni meni mijenja se svake sezone; ledene slastice poput gelata i granite vješto su dizajnirani kako bi artikulirali temu. U skladu s wabi sabi estetikom, ogoljeni interijer prigrlio je nesavršenosti hrđavih čeličnih elemenata, betonskih i obnovljenih krovnih greda. Preporučujemo rezervacije. Ili naručite gelato za van.”
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.