Chef Mario Mandarić danas je u Dobroj hrani najavio da do kraja godine planira otvoriti fine dining restoran u Beogradu. Mandarić je kazao da “Noel jest njegov dom, ali da je posebno uzbuđen zbog svog beogradskog restorana jer je u tom restoranu dizajnira kuhinju, pa želi vidjeti kako će to funkcionirati u stvarnosti.”
Mandarić kaže da u njegovom novom projektu sudjeluje niz ljudi iz raznih zemalja od Turske do Srbije, i da upravo traži farmere u Srbiji za nabavu svog beogradskog restorana. Nije neobično da chefovi otvaraju restorane u više država. Naprotiv, to je rašireni globalni poslovni model. No, taj model podrazumijeva krajnje kompetentnu kuharsku posadu u svakom od tih restorana, što je u Hrvatskoj teško a u Srbiji još teže postići. Nadalje, Noel je od svojih prvih dana bio restoran u kojem se sve radilo ručno na licu mjesta.
Noel nije restoran kojim se može upravljati iz daljine. Čini se da je chef Mandarić iskoristio ulazak Tvornice zdrave hrane u Noel kao odskočnu dasku za svoje nove projekte. A što će u budućnosti biti s Noelom, više se po svemu sudeći nikoga ne tiče.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.