Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BBQ WEEKEND Duje Pisac iduću će subotu u Svetoj Nedelji dijeliti 500 porcija ćevapa, a Karlo Ferenčak (ex Noel) promovirati svoj novi bar Urania

BBQ Weekend na jezeru Kipišće kraj Svete Nedelje postao je jedno od popularnijih kasnoljetnih okupljanja. Centralna atrakcija BBQ Weekenda je putujući smoker braće Marina i Josipa Nekića, majstora roštilja, kojima će se ove godine na jezeru pridružiti još jedan popularizator roštilja, osnivač franšize Chevap Duje Pisac, ali i jedan od najboljih hrvatskih miksologa Karlo Ferenčak (valja podsjetiti da je Marin Nekić jedan od utemeljiterlja suvremene hrvatske barske scene).

Marin i Josip Nekić

BBQ Weekend počinje u subotu 31. kolovoza s početkom u 18 sati. Bit će do najjače izdanje ovog gastro događaja dosad. Braća Nekić pokazat će što mogu dim i vatra. “Imamo smoker koji smo sami napravili, a u kojem pripremamo razna mesna i povrtna jela te koristimo vlastitu arhivu drva. Odabiru drva pristupamo vrlo studiozno jer želimo pokazati ljepotu i raznolikost pripreme namirnica na različitim vrstama drva. U našem “wood vaultu” sušimo drva graba, kruške, trešnje, jabuke i šljive u periodu od 16 do 18 mjeseci. Za svako meso koristimo drugačiju kombinaciju drva, a taj dodatni štih od drva je baš poseban!” kažu Marin i Josip Nekić, koi su od mesa učili od majke, mesarice po struci koja danas nadgeda nabavu, dok je njihov otac zadužen za arhivu drva.

Duje Pisac će na jezeru Kipišće predstaviti svoj koncept Chevap by Duje Pisac koji je nastupio i lani a ove bi godine mogao najaviti otvaranja novih lokala u Zagrebu. Ove godine Pisać će na BBQ Weekendu podijeliti 500 porcija ćevapa. Brend Kralj žara predstavit će Weber kettle roštilj. Weber je jedan od najjačih svjetskih brendova roštilja, a predstavnici njihove Akademije pokazat će kako na kettle roštilju pripremiti BBQ pile s mlincima.

Tvrtka Gastrostil oba će dana pripremati rog paprike i patlidžane u Josper pećima, a braća Nekić tako pripremljen sastojke koristit će u svojim jelima od trgane svinjetine i svinjske potrbušine. Posebna zanimljivost bit će salsa od Rajskih rajčica posvećena Marinovoj i Josipovoj baki Antici, koju će posluživati s nachosima.  Zlatko Belužić, koji je s Kristijanom Merkašem nedavno pokrenuo koncept gastro događaja 5 Senses, u nedjelju će pripremati jela u emajliranoj i gus peki Limarije Sebastijan. 

Sve utjecajniji zagrebački distributer Alca Marka Markote i miksolog Karlo Ferenčak, dugogodišnji glavni barmen Noela, na BBQ Weekendu promovirat će svoj novi projekt, bar u zagrebaćkom kinu Urania. Bar koji bi se trebao otvoriti u listopadu imat će dvije karte koktela, s klasicima inspiriranima filmom, i drugu s Ferenčakovim potpisnim koktelima inspiriranim bogatom arhitektonskom poviješću Uranie. Ferenčakova i Markotina Urania mogla bi postati novi epicentar zagrebačkog barskog života.  

Uz roštilj i koktele, na BBQ Weekendu održaavat će se radionice s grafiterom Leonom GSK, a za glazbu su zaduženi Tex Crowe i Whatever Band. Sve detalje o BBQ Weekend možete pronaći na Instagramu i Facebooku Turističke zajednice Sveta Nedelja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.