Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ROOFTOP ILI ROOFDOWN Zonarov rooftop bar loše je uređen i miješa bezvezne koktele, dok se na art’otelov rooftop ne može ni ući ni rezervirati mjesto

U Zagrebu su ovog ljeta navodno u modi rooftop barovi. U stvarnosti, bojimo se da oba zagrebačka hotelska rooftopa nisu svladala elementarne barske i ugostiteljske procedure. U petak oko devet prvo smo svratili na Zonarov rooftop Cherry Pop, na 20. katu ovog modernog i atraktivnog trešnjevačkog hotela. Procedura dolaska na Zonarov rooftop nije posve jednostavna. Na recepciji, naime, morate kupiti vaučer koji košta 15 eura i koji uključuje konzumaciju kućnog koktela Cherry pop ili čaše prosecca. Ne možete dobiti ni jedno drugo piće. Još je gore što morate čekati u redu da bi dobili vaučer, jer je Zonar pun gostiju koji se prijavljuju, odjavljuju ili traže različite informacije.

Pogled sa Zonarova rooftopa jest prilično atraktivan; svjetla Medvedgrada izgledaju gotovo blizu. Ali, namještaj, sam bar i opći ugođaj asociraju na diskoteke iz malih mjesta na moru od prije tridesetak godina. Dvadeseti se kat doista morao iskoristiti za nešto puno atraktivnije i stiliziranije; barovi su pitanje stila. 

Kokteli su još gori od ambijenta. Cherry pop sastoji se od likera od trešnje, teranina, mineralne vode i još nekog soka i nema okus baš ni po čemu osim po sokovima od praška. Dosta je nezgodno kad nešto tako plastično i vodeno promovirate kao potpisni koktel. Negroni je korektan, ali ne spada među sedam ili osam boljih zagrebačkih negronija.

Kokteli u Cherry Popu koštaju između 11 i 13 eura. Uz pića se ne dobivaju nikakvi snackovi. Zonar nam je jako simpatičan, ali u njegov rooftop bar nećemo se vratiti ni za sve poglede ovoga svijeta. Poslije lošeg početka večeri u Zonaru otišli smo u art’otel nadajući se da su na njegovom rooftopu kokteli i ugođaj bar malo bolji. Što nismo uspjeli doznati.

Recepcionar nam je, naime, rekao da ne možemo na krov jer je cijeli rooftop pun. Vrlo dobro, pomislili smo, volimo puna i popularna mjesta. Pa smo pitali možemo li rezervirati za sutra. Mladi recepcioner kazao je da ne primaju rezervacije. Dakle, na art’otelov rooftop ne možete doći bez rezervacije jer je, eto, stalno pun, a ne možete ni rezervirati. Što sve ne mora biti problem: svugdje u svijetu pred popularnim se barovima katkad mora čekati u redu. Recepcionar nam je trebao ponuditi da pričekamo u prizemnom hotelskom baru dok se ne oslobodi mjesto na krovu. Što mu, međutim, nije palo napamet.

Zanimljivo je da se prije dva tjedna posve ista situacija dogodila našim bliskim prijateljima: nisu mogli na rooftop, nisu mogli rezervirati niti su im ponudili da pričekaju u hotelu dok se ne oslobodi mjesto na krovu. Netko zloban pomislio bi da art’otelov rooftop uopće ne radi. U svakom slučaju, i art’otelov rooftop kao i Zonarov brišemo s liste mjesta koja ćemo posjećivati. Zbog mediokritetskog odnosa prema prostoru, prema miksološkoj vještini i prema osnovnim ugostiteljskim procedurama, zagrebački su barovi na hotelskim krovovima više roofdown nego rooftop.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.