Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najnagrađivanije hrvatsko maslinovo ulje Nai 3.3 proglašeno je jednim od 10 najboljih na svijetu na važnom ocjenjivanju u Izraelu

Terraolivo IOOC je međunarodno ocjenjivanje koje se od 2010. održava u Izraelu. Ove godine ocjenjivali su 467 ulja iz 19 zemalja. Ulja ocjenjuje panel 27 stručnjaka. Terraolivo nije masovno natjecanje ali je vrlo prestižno, smatra se ocjenjivanjem za najviši ešalon proizvođača ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Nagrade se na Terraolivu dodjeljuju u četiri glavne kategorije za kvalitetu: najbolje ocijenjena ulja ulaze u Top Ten, ulja s 86-100 bodova dobivaju Grand Prestige zlatnu medalju, ulja sa 75-85,99 bodova Prestige zlato, ulja sa 65-75,99 bodova zlato. Osim glavnih dodjeljuju se i posebne nagrade, za najbolja organska ulja, dizajn ambalaže, izraelske nacionalne nagradi i druge. 

Ove godine u Top Ten, dakle u najviši rang nagrada, ušlo je i jedno hrvatsko ulje, Nai 3.3, koje na Dugom otoku proizvode Nives i Goran Morović. Masline za Nai 3.3 ulje rastu u okolici njihova spektakularnog luksuznog hotela Villa Nai 3.3, neke se beru u stoljetnim maslinicima, a sve se odmah prerađuju u sofisticiranoj maloj  uljari u sklopu Ville Nai 3.3. Nai 3.3 ulja su s najviše prestižnih međunarodnih nagrada u Hrvatskoj. Morovići proizvode tri ulja, Coratinu, Drobnicu i blend, od kojih Coratina postiže najbolje rezultate. Agrolagunin Ol Istria i Nai 3.3 osvojili su Grand Prestige zlato,  Agrolagunina Ascolana zlato. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.