Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PLACE MARKET U petak na Dolcu kuhaju Matija Bogdan i Marko Palfi

Zagrebački PLACe Market ulazi u ljetnu špicu s prvim gradskim vrućinama, što znači da se može očekivati da će tržnica Dolac ovoga petka biti puna.  Ovoga petka na Dolcu zajedno gostuju chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi, obojica Međimurci, koji će pripremati  Crnu svinju. 

PLACe Market jedinstvena je hrvatska gastro manifestacija, koja glavne gradske tržnice u Zagrebu i Splitu navečer pretvara u food festivale, s gostovanjima poznatih chefova i restorana koji kuhaju na štandovima na kojima su par sati ranije kupovali namirnice. 

fuliranje-bogdan-palfi

Na PLACe Market dosad su među ostalima kuhali Mario Mihelj, Katarina Vrenc, Kristijan Misirača, Hrvoje Zirojević, Marko Đurašević, gostovao je i Noel, a gostovanje Matije Bogdana, Aminessova izvršnog chefa i Marka Palfija, jedno je od zanimljivijih dosad. Njihovo jelo za PLACe Market, Crna svinja, je vratina s roštilja u ciabatti s ementalerom, majonezom s padron papričicama, grilanim povrćem, chimichurrijem i salaticom.

Crna svinja dolazi s farme Sinova ravnice Domagoja Vide. Uz to, pripremat će i svoju varijantu tradicionalnog soparnika s paškim sirom s i krastavcima u vrhnju i salatom. U stalnom lineupu PLACe Marketa su neki od najpopularnijih zagrebačkih restorana i bistroa poput Al Dentea, Rougemarina, Meat the Kinga, Arepere Maracay, trattorie Gola i drugi.

PLACe Market odvija se na Dolcu svakoga sunčanog petka zaključno sa 12. srpnja, a nastavlja se krajem kolovoza u jesenskom izdanju. 

PLACe Market

Tržnica Dolac, Zagreb

petak 21. lipnja 2024

od 18:00

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.