Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EU tužitelji istražuju Vajdu, mesnu industriju u vlasništvu braće Pivac

Ured europskog javnog tužitelja u Zagrebu pokrenuo je hitne dokazne radnje u više županija, zbog sumnji na prevaru sa subvencijama i krivotvorenje službene dokumentacije. EPPO istražuje mesnu industriju Vajda iz Čakovca, tvrtku koja radi u sklopu grupacije braće Pivac.  Akcija je pokrenuta na temelju istrage koju EPPO vodi u suradnji s međimurskom policijom, javlja Jutarnji.hr  

EPPO istražuje više hrvatskih državljana za koje se sumnja da su organizirali ili sudjelovali u prevarama kojima je EU proračun oštećen za više milijuna eura.  Podsjetimo, Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj je neovisno tijelo koje istražuje slučajeve u kojima se sumnja na nezakonito postupanje s novcem iz EU fondova.

Mesna industrija Vajda osnovana je 1912. godine, a Grupa Pivac kupila ju je 2016. Braća Pivac u Vajdu su tada uložila više od 11 milijuna kuna, uglavnom u proizvodnu i logističku infrastrukturu, a 50 milijuna u nove pogone. Vajda proizvodi svježe meso, mesne pripravke, suhomesnate proizvode, kobasice, salame i slično.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.