Južnoafrikanac Steven Pieters spada među najutjecajnije hrvatske chefove unatrag četvrt stoljeća. Gospodin Pieters radio je u zagrebačkom Sheratonu, istarskom Kempinskom, Jadranskim luksuznim hotelima, Sunčanom Hvaru i lošinjskoj Jadranki.
Pieters je odgojio niz poznatih chefova, a osim u velikom hotelima kuhao je i u manjim restoranima. Zadnji smo ga put vidjeli u samoborskom Cantillyju, uvjerljivo najambicioznijem restoranu dosad otvorenom u tom pitoreskom gradiću; Pieters je u Cantillyju kuhao jela od namirnica iz restoranskog vrta, koja su bila vrlo dobra do izvrsna. Možda, doduše, preambiciozna za Tko pjeva zlo ne misli. Villa Nai na Dugom otoku uvjerljivo je najluksuzniji i jedan od najljepših ako ne i najljepši hrvatski hotel. Villu Nai projektirao je glasoviti arhitekt, akademik Nikola Bašić.
Villa Nai članica je Leading Hotels of the World. U samo nekoliko godina postojanja dobila je dva iznimno prestižna međunarodna profesionalna priznanja.
Vlasnici Ville Nai, bračni par Morović, proizvode šampionsko maslinovo ulje Nai 3.3. Gospođa i gospodin Morović uvjereni su zagovornici lokalne i sezonske gastronomije; skoro svo povrće i dosta voća dolazi iz njihovih vrtova i voćnjaka, jaja iz njihova kokošinjca, a jastozi, oborita i plava riba iz zadarsko-kornatskog akvatorija. Goran Morović, ribar od djetinjstva, i Stiven Pieters, chef s golemim iskustvom, lako su se složili u strateškim postavkama o poželjnom gastronomskom profilu Ville Nai.
Pa su danas potpisali ugovor o višegodišnjem Pietersovu angažmanu na Dugom otoku. Pieters putuje na otok za koji dan, a Villa Nai otvara sezonu krajem ožujka.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.