
Marina Marine Gaši potpuno je jedinstven restoran. Marina je jedan od tri ili četiri hrvatska restorana u koje se ne može ni pokušati ući bez rezervacije. Jer chefica Gaši nabavlja dnevno svježu robu prema broju prethodnih rezervacija.
Što znači da je Marina jedan od rijetkih hrvatskih restorana koji ne koriste zamrzivač, barem ne za ribu i povrće. A mesa ionako nema. Marina je isključivo riblji restoran.







Marina je iz godine u godinu sve uzbudljivija. Gospođa Gaši, koju krasi nevjerojatni talent za slaganje okusa, počela je kao entuzijastična samouka kuharica da bi postala jedna od najkompetentnijih ribljih chefica u Hrvatskoj. Njena su jela u najboljem slučaju spektakularna, a u najgorem izvrsna. Vinska karta nije duga, ali je zanimljiva i kompetentna, s cijenama koje goste tjeraju da naruče barem dvije do tri boce po stolu.





Festigia je premium brend Agrolagune, najveće istarske vinarije koja od 2025. poslije ulazi u sastav Badela 1862. Festigijina vina odnijela su niz najvažnijih međunarodnih priznanja: crni cuvée Castello višestruki je nositelj Decanterove zlatne medalje. Zlatne medalje na Decanterovim svjetskim nagradama odnijele su i Malvazija Vižinada i Malvazija Festigia. Festigia je upravo proširila svoj asortiman prvim Teranom.
U desetom izboru Restorana godine Kulta Plave Kamenice glasalo je više od 40 profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije. Riječ je o chefovima, restoraterima, investitorima, restoranskim kritičarima i gastronomima.
Svatko je mogao glasati za pet restorana s kojima nije poslovno povezan. Prvo mjesto donosi 10 bodova, drugo mjesto 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda.
Kult Plave Kamenice u idućih će dvadesetak dana objavljivati imena deset prvoplasiranih restorana, a poslije proglašenja pobjednika objavit će i kompletnu listu; naši su birači ove godine glasali za ukupno 25 restorana.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.