Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Apple Pie je najneobičniji panettone koji je Boogie Bakery dosad napravio

Od prvog panettonea koji je napravio, Boogie Bakery je zauzeo jedinstvenu poziciju na tržištu. Boogie radi veoma moderne verzije sourdough panettonea, u ponekad eksperimentalnim okusima i uvijek naglašeno vesele. Boogiejev panettone je nešto teži, bogatiji od klasičnog, ima velike duguljaste rupe, puno kandiranog voća odnosno čokolade i uvijek je drukčiji, jer Boogie iz sezone u sezonu dotjeruje recepturu.

Ove godine može se kupiti sedam okusa Boogiejeva panettonea, od čega su dva, Apple Pie i Tiramisu, posve nova. Boogie voli koristiti domaće sastojke poput viških limuna ili neretvanskih mandarina u panettoneu, ali upravo je Apple Pie, najneobičniji njihov panettone koji smo dosad probali.

Ove godine, klasični panettone ostaje naš favorit, a pistacija s limunom zauzima drugo mjesto. Mandarina s bijelom čokoladom izišla je prije nekoliko godina kao jedan od najoriginalnijih  Boogijevih okusa i izborila se za publiku. Boogie radi dva čokoladna panettonea. jedan klasični i jedan u suradnji s Bajaderom. Bajadera je najslađi i najkonvencionalniji panettone iz Boogie Bakery ali i neobično prozračan i lagan za recepturu s nougatom.

Novi Tiramisu bi mogao vrlo lako ostati u stalnoj postavi. Bogat, svježi okus žumanjaka, mascarpone i kava, prirodni su spoj i u ovoj legendarnoj talijanskoj slastici i u panettoneu. No, vratimo se Apple Pie panettoneu. Kad smo ga prvi put probali, činilo nam se da su Karlo Vulin i tim Boogie Bakeryja dosta riskirali. Oni su i inače skloni ispitivati uvriježene predodžbe o tome što je pravi okus panettonea, ali s Apple Pie su otišli skroz  na rub, točno između klasičnog okusa panettonea i okusa pite od jabuka.

Pitanje je zašto bi se, kad su Hrvati već toliko ludi za panettoneom, bilo tko odmicao od njegova klasičnog raskošnog okusa, ali nešto je u ovom panettoneu toliko veselo, logično i božićno da zapravo dobro funkcionira. Nije ni čudo da je prvo osvojio mlađu publiku. Boogie Apple Pie panettone miriše na panettone ali i slatke božićne začine, kiselkaste jabuke daju mu svježinu, mek je i sočan i dobro ide uz sve od kave do pjenušaca.  

Boogie Bakery počeo je kao Kroštula, zanatska pekarnica koja se proslavila suradnjom s nekima od najboljih hrvatskih restorana i suradnjom s prvim izdanjima Bread Cluba. Danas je Boogie brand jedan od najuspješnijih hrvatskih gastronomskih brendova svih vremena. Zahvaljujući istraživanju i patentiranoj tehnologiji koja im je omogućila proizvodnju velikih količina kiselog tijesta zanatske kvalitete, Boogie Bakery danas izvozi kontejnere kruha i peciva u Ameriku, njihova su peciva na letovima američkog Delta Airlinesa i u nekima od najprestižnijih američkih restorana i hotela, a od ove godine na američkom je tržištu i njihov panettone. Ovu seriju Boogie panettonea razvio je cijeli tim, Luka Lisica, Paula Mišković, Helena Kantoci Matić, Domagoj Hadžić i Petra Jelenić. Panettone se proizvodi u višednevnom složenom procesu i prodaje u pakiranjima od kilograma, Apple Pie u pakiranju od pola kilograma. Boogie Bakery panettone može se kupiti u Boogie Labu i na njihovom web shopu.

Fotografije/Karlo Jelić i Kult Plave Kamenice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.