
Od prvog panettonea koji je napravio, Boogie Bakery je zauzeo jedinstvenu poziciju na tržištu. Boogie radi veoma moderne verzije sourdough panettonea, u ponekad eksperimentalnim okusima i uvijek naglašeno vesele. Boogiejev panettone je nešto teži, bogatiji od klasičnog, ima velike duguljaste rupe, puno kandiranog voća odnosno čokolade i uvijek je drukčiji, jer Boogie iz sezone u sezonu dotjeruje recepturu.
Ove godine može se kupiti sedam okusa Boogiejeva panettonea, od čega su dva, Apple Pie i Tiramisu, posve nova. Boogie voli koristiti domaće sastojke poput viških limuna ili neretvanskih mandarina u panettoneu, ali upravo je Apple Pie, najneobičniji njihov panettone koji smo dosad probali.

Ove godine, klasični panettone ostaje naš favorit, a pistacija s limunom zauzima drugo mjesto. Mandarina s bijelom čokoladom izišla je prije nekoliko godina kao jedan od najoriginalnijih Boogijevih okusa i izborila se za publiku. Boogie radi dva čokoladna panettonea. jedan klasični i jedan u suradnji s Bajaderom. Bajadera je najslađi i najkonvencionalniji panettone iz Boogie Bakery ali i neobično prozračan i lagan za recepturu s nougatom.

Novi Tiramisu bi mogao vrlo lako ostati u stalnoj postavi. Bogat, svježi okus žumanjaka, mascarpone i kava, prirodni su spoj i u ovoj legendarnoj talijanskoj slastici i u panettoneu. No, vratimo se Apple Pie panettoneu. Kad smo ga prvi put probali, činilo nam se da su Karlo Vulin i tim Boogie Bakeryja dosta riskirali. Oni su i inače skloni ispitivati uvriježene predodžbe o tome što je pravi okus panettonea, ali s Apple Pie su otišli skroz na rub, točno između klasičnog okusa panettonea i okusa pite od jabuka.

Pitanje je zašto bi se, kad su Hrvati već toliko ludi za panettoneom, bilo tko odmicao od njegova klasičnog raskošnog okusa, ali nešto je u ovom panettoneu toliko veselo, logično i božićno da zapravo dobro funkcionira. Nije ni čudo da je prvo osvojio mlađu publiku. Boogie Apple Pie panettone miriše na panettone ali i slatke božićne začine, kiselkaste jabuke daju mu svježinu, mek je i sočan i dobro ide uz sve od kave do pjenušaca.

Boogie Bakery počeo je kao Kroštula, zanatska pekarnica koja se proslavila suradnjom s nekima od najboljih hrvatskih restorana i suradnjom s prvim izdanjima Bread Cluba. Danas je Boogie brand jedan od najuspješnijih hrvatskih gastronomskih brendova svih vremena. Zahvaljujući istraživanju i patentiranoj tehnologiji koja im je omogućila proizvodnju velikih količina kiselog tijesta zanatske kvalitete, Boogie Bakery danas izvozi kontejnere kruha i peciva u Ameriku, njihova su peciva na letovima američkog Delta Airlinesa i u nekima od najprestižnijih američkih restorana i hotela, a od ove godine na američkom je tržištu i njihov panettone. Ovu seriju Boogie panettonea razvio je cijeli tim, Luka Lisica, Paula Mišković, Helena Kantoci Matić, Domagoj Hadžić i Petra Jelenić. Panettone se proizvodi u višednevnom složenom procesu i prodaje u pakiranjima od kilograma, Apple Pie u pakiranju od pola kilograma. Boogie Bakery panettone može se kupiti u Boogie Labu i na njihovom web shopu.
Fotografije/Karlo Jelić i Kult Plave Kamenice
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.