Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

Kult Plave Kamenice i Zmajska pivovara ponosno predstavljaju listu kandidata za Chefa godine

Ovogodišnja lista kandidata za Chefa godine razlikuje se od prethodnih. Na novoj smo listi kandidata velik prostor dali chefovima koje smo do prije par godina smatrali mladima i perspektivnima, ali koji sada postaju središnja snaga hrvatske restoranske industrije. Zato su na listi Kristian Godinić iz Vinodola, Pavo Klarić iz San Canziana, Marko Turković iz Bekala, Katarina Vrenc iz Sopala, Tino Sinožić iz Navisa… Riječ je o ljudima koji bi u idućih dvadesetak godina mogli određivati što će se jesti u hrvatskim restoranima.

Na ovoj opsežnoj listi kandidata nalaze se, naravno, i najvažniji etablirani hrvatski chefovi, od lanjskog pobjednika Hrvoja Kroflina, preko višestrukih šampiona Tvrtka Šakote, Jeffreya Velle i Rudofa Štefana, do posve posebnih chefova koje je razmjerno teško stilski kategorizirati, poput Filipa Horvata, Matije Bogdana, Karla Kaleba, Emanuelea Scarella ili Hrvoja Zirojevića.

Na listi namjerno nema Davida Skoke jer je on već dugo gastronomski promotor, a ne aktivni chef, kao ni Vesne Miletić, jer je gospođa Miletić prije svega glavna ideologinja Tačove sve uspješnije kuhinje, baš kao što je to dugo godina bila Daniela Kramarić u Plavom podrumu. Tu je ulogu jednom davno imala Sonja Perić u Valsabbionu. Denija Srdoča nema jer više ne radi u Hrvatskoj.

Nadamo se, međutim, da ćemo iduće godine na listu kandidata za hrvatskog Chefa godine moći uvrstiti i Anu Roš. Glasači žirija Kulta Plave Kamenice mogu glasati (glasanje traje do 25. studenog) i za kuhare koji nisu na našoj listi kandidata.

Chefa godine bira sedamdesetak profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije: chefovi, restorateri, investitori, promotori, gastronomski novinari. Svatko može glasati za pet kuhara s kojima nije poslovno povezan. Prvo mjesto donosi 10 bodova, drugo osam, treće 6, četvrto 4, a peto 2 boda.

Rezultate izbora počinjemo objavljivati u prosincu. Zmajska pivovara dugogodišnji je pokrovitelj izbora za Chefa godine. Zagrebačka Zmajska pivovara prva je profesionalna hrvatska craft pivovara. Zmajska proizvodi niz vrhunskih gastronomskih piva. Evo kandidata za Chefa godine.

Lista kandidata za Chefa godine 2025. (abecednim redom)

Matija Bogdan, Aminess hoteli

matija-bogdan

Roberto Cerea, Miramare by Fratelli Cerea, otok Sv.Nikola (Poreč)

Marijo Curić, 360 (Dubrovnik)

marijo-curic (1)

Ana Grgić Tomić, Hotel Esplanade (Zagreb)

Kristian Godinić, Vinodol (Zagreb)

Marina Gaši, Marina (Novigrad)

marina-gasi-1

Filip Horvat, Theatrium (Zagreb)

Bernard Korak, Korak (Plešivica)

Pavo Klarić, Luciano, hotel San Canzian (Buje)

Karlo Kaleb, Krug (Split)

Hrvoje Kroflin, ManO2 (Zagreb)

kroflin

Tino Sinožić, Navis (Opatija)

Braco Sanjin, Konoba Griblja (Sukošan)

Emanuele Scarello, Agli Amici Rovigno (Rovinj)

michela-emanuele-scarello

Tvrtko Šakota, NAV (Zagreb)

Rudolf Štefan, Pelegrini (Šibenik)

Marko Turković, Bekal (Zagreb)

Tibor Valinčić, Dubravkin put (Zagreb)

Katarina Vrenc, Sopal (Zagreb)

Stiven Vunić, Konoba Zijavica (Moćenička Draga)

zijavica-chef-vunic

Jeffrey Vella, Cap Aureo (Rovinj)

Ante Udovičić, Lemongarden (Sutivan, otok Brač)

Hrvoje Zirojević, ex-Dvor (Split)

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.