
“DNK Plavog podruma neće se promijeniti,” rekla nam je danas Daniela Kramarić, vlasnica jednog od najboljih hrvatskih restorana 21. stoljeća.
S gospođom Kramarić razgovarali smo oko jedanaest, baš dok je nabavljala svježu robu na riječkoj tržnici. “DNK Plavog ostaje zapisan u našim tradicionalnim jelima. Zadržavamo morski pršut, riblju juhu, naše buzare, puno svježe ribe i živih škampa. Dakle, a la carte ostaje više-manje isti. A la carteu dodajemo degustacijski meni našeg novog chefa Marija Štokića. Degustacijski meni bit će nešto sasvim novo i moderno. Idući tjedan idemo na godišnji odmor, pa degustacijski meni predstavljamo kad se vratimo, početkom prosinca,” kazala je Daniela Kramarić.
Riječ je o inteligentnoj, nesumnjivo ispravnoj poslovnoj i gastronomskoj odluci. Plavi podrum ne smije izgubiti identitet jer bi tako riskirao gubitak brojnih gostiju. Nadalje, Plavi podrum mora zadržati svoju stratešku, razlikovnu prednost: najbolji i najširi izbor vrhunske ribe, rakova i drugih lokalnih i sezonskih sastojaka, od bijelih tartufa do šumskih jagoda i divljih borovnica.
Plavi podrum treba zadržati neke svoje klasične recepture, poput morskog pršuta i maneštre od sušene hobotnice, jer one predstavljaju značajan segment lokalnog kulinarskog naslijeđa. S druge strane, jasno je da se Plavi podrum treba gastronomski modernizirati.
Stoga je kombinacija tradicionalnog a la cartea i modernističkog degustacijskog menija upravo optimalna za budućnost ovog iznimno značajnog kvarnerskog restorana.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.