Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na novom ciklusu radionica u Workshopu možete učiti o sakeu, čaju, kreiranju jela od nule, pravilnom rukovanju noževima i kuharskim tehnikama

Workshop u Degenovoj nastavlja opravdavati svoje ime. Otvoren je s idejom da bude istodobno cafe bar i edukacijski centar, i potonju misiju očigledno shvaća ozbiljno. Workshop je u rujnu pokrenuo dvomjesečni ciklus dosta ozbiljnih radionica koje vode neki od najboljih hrvatskih chefova. Dok se čekaju dvije posljednje studenačke radionice iz prve serije (cijeli izvještaj o tim radionicama pročitati ovdje), Workshop najavljuje novi ciklus, ponovno u suradnji s udrugom Chef kuha doma.  

Od 11. studenog do 19. prosinca u Workshopu će se održati šest radionica s vrlo zanimljivim temama. Prvu će voditi Ivan Jug suosnivač i glavni sommelier prve inkarnacije Noela, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Jug će u suradnji sa SOHO sushijem održati masterclass o pairingu sakea i sushija. Sake je veličanstveno piće, bolno podcijenjeno ne samo u hrvatskoj veći u svjetskoj gastronomiji. Jug će na radionici razmontirati niz predrasuda o sakeu i pokazati koliko je sake u svojim raznim kategorijama versatilno, pristupačno i zanimljivo piće, posebno uz sushi.

Nakon Ivana Juga, jednog od najboljih hrvatskih sommeliera, Workshop zauzima još jedan veliki stručnjak. Vlasnik Tea Time Onea Davor Kalvi, vodeći hrvatski specijalist za vrhunske kineske, japanske i tajvanske čajeve, održat će radionicu Mirisi i okusi čaja. Čajevi su sve zanimljiviji zapadnom gastronomskom svijetu, u Zagrebu već u nekoliko restorana i barova možete piti neke od najboljih čajeva na svijetu, a osnove poznavanja čaja zaista je moguće naučiti na jednoj radionici. Kalvi će predstaviti različite stilove čaja i pokazati da su pripreme i čajni rituali puno jednostavniji i zabavniji nego što nam se čini.

  • 11.11. u 18:00 – Ivan Jug i Soho sushiSake i sushi
  • 21.11. u 18:00 – Davor KalviMirisi i okusi čaja
  • 25.11. u 18:00 – Chef kuha doma i Sol & paparMali alati, veliki chef
  • 5.12. u 18:00 – Matija BregešBožićna čarolija na tanjuru
  • 9.12. u 18:00 – Tibor ValinčićKako kreirati jelo od nule
  • 19.12. u 18:00 – Marija PršaSlatka čarolija Božića

Jednu od najkorisnijih radionica dosad organiziranih u Workshopu 25. studenog će voditi predstavnici udruge Chef kuha doma u suradnji s trgovinom Sol&papar. Radionica Mali alati, veliki chef pokazat će najvažnije alate, od noževa nadalje, koji vaše amatersko kućno kuhanje mogu podići na stručnu razinu, i naravno, pokazat će kako te alate pravilno koristiti.  

Prosinačku seriju radionica otvara chef Boškinca Matija Bregeš, još jedan predavač s Michelinovom zvjezdicom, koji će polaznicima pokazati načela platinga, dizajn i slaganje jela na tanjurima. Tema radionice je Božić. Četiri dana kasnije 9. prosinca još jedna Michelinova zvjezdica i još jedna kuharska radionica. Chef Dubravkinog puta Tibor Valinčić, pokazat će kako chefovi kreiraju .jela. Na radionici Kako kreirati jelo od nule objasnit će osnovna načela spajanja i obrade sastojaka i elemente jela. Serija završava 19. prosinca s desertima, slastičarka Boškinca Marija Prša održat će radionicu Slatka čarolija Božića. Svi predavači cijenjeni su profesionalci s talentom za prenošenje znanja, pa se na radionicama može dobiti puno informacija i naučiti tehničke stvari u opuštenoj atmosferi.

Rezervirati se može putem maila: chefkuhadomacro@gmail.com ili pošaljite zahtjev Inbox na Instagram profilu Chef kuha doma @chefkuhadoma

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.