Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki pastry chef Robert Hromalić sada surađuje s čapljinskom Lastom

Robert Hromalić, jedan od najboljih hrvatskih slastičara 21. stoljeća, lanjskog je proljeća zatvorio Le Kolač u Branimirovoj ulici u Zagrebu. Hromalić, koji se školovao u najboljim pariškim slastičarnicama i afirmirao visokom gastronomskom slastičarnicom Time u Teslinoj, neko se vrijeme odmarao, da bi ove godine počeo surađivati s čapljinskom Lastom.  

Lasta je velika, tradicijska hercegovačka tvornica slatkiša osnovana još 1952. godine.  U bivšoj je državi Lasta postala poznata po štrudlama i napolitankama, a u novije je vrijeme značajno proširila asortiman. Godine 2019. Lastu je kupio poznati poduzetnik Petar Čorluka, vlasnik uspješnog brenda higijenskih potrepština Teta Violeta. Od tada počinje novi uzlet stare hercegovačke firme, kojoj se, eto, pridružio i virtuozni zagrebački pastry chef Hromalić.  

Lasta na svojoj web stranici redovito objavljuje Hromalićeve recepte, poput tiramisua s čokoladnom štrudlom, cheesecakea s čajnim kolutićima ili čokoladnog moussea s Lastinim Linđom. Robert Hromalić jedan je od relativno rijetkih istaknutih hrvatskih chefova koji aktivno surađuju s velikom prehrambenom industrijom. Još u prvom Le Kolaču u Petrovoj ulici bio se kobrendirao s Kraševom Bajaderom i vodnjanskom uljarom Chiavalon, a njihovi su se kolači neko vrijeme prodavali i u Konzumu. Goran Kočiš svojedobno je pripremao nekoliko recepata za mesni sektor Podravke, Fabricio Vežnaver radi za grupaciju Tommy i njen poznati desertno-pekarski brend Bobis, dok je Matija Bregeš osmišljao recepte za sendviče pekarskog lanca Dubravica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.