
Jutarnji list jučer je objavio priču o tome da se Bekal, najvažniji zagrebački novovalni restoran, seli iz Kostelske ulice na ugao Badalićeve i Kranjčevićeve, u prostor gdje se sada nalazi Gola, drugi ili treći najvažniji zagrebački novovalni restoran.
Priča nije netočna, ali je zasad još pomalo udaljena od realizacije; pravno-vlasnički odnosi odredit će hoće li se Bekal s jedne lokacije na Trešnjevci useliti u drugu lokaciju u istom velikom i gastronomski propulzivnom zagrebačkom kvartu. Prilično smo uvjereni da bi bilo gotovo idealno da se Bekal i Gola udruže.Evo zašto.
Prvo, Bekalov chef Marko Turković ušao bi u civiliziranije uređeni lokal bliže centru grada. Marko Turković definitivno je jedan od najboljih zagrebačkih chefova, a hrana u Bekalu katkad je senzacionalna. Međutim, Bekalov zapušteni ambijent preantipatičan je za većinu gostiju, pa Bekalu treba decentniji i ugodniji prostor.
Drugo, vlasnik Gole Ivan Salopek vrhunski je poznavatelj hrvatskih i internacionalnih vina. Kad bi se Bekalovo kuhanje udružilo s kompetentnom i opširnom Golinom vinskom kartom, Bekal bi postao jedan od pet najboljih zagrebačkih restorana. Gospodin Salopek, kao potencijalni budući Bekalov sommelier, to svakako može osigurati.
Treće, Gola se nalazi na fantastičnoj adresi, točno preko puta stadiona u Kranjčevićevoj ulici koji se upravo gradi i koji će funkcionirati kao glavni zagrebački nogometni stadion kad se Maksimir napokon počne rušiti. To znači da Bekal/Gola imaju upravo neviđeni komercijalni potencijal.
I četvrto, Tvrtko Šakota, koji poslovno nadzire Bekal, nije samo briljantan chef; Šakota je ozbiljan i odgovoran ugostitelj koji Bekal na novoj lokaciji može učiniti visoko profitabilnim. Fuzija Bekala i Gole, koja je zasad neizvjesna, ali se može dogoditi, mogla bi stvoriti jedan od najuspješnijih zagrebačkih gastronomskih restorana.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.