
U četvrtak, 24. listopada, na Spinnaker Gourmet Stageu gostuje International Culinary Fellowship (ICF) – skupina chefova iz SAD-a, Kanade, Japana i Europe koja kroz zajedničke projekte promovira kulinarsku razmjenu i humanitarni rad.
Za ovu prigodu pripremaju večeru u sedam sljedova pod naslovom Taste of the Flavours of Texas, u kojoj će spojiti elemente teksaške kuhinje s mediteranskim pristupom Spinnakera.
Sudjeluju Dave Sokol, Mario Reyes, Gene Christiano, Gianni Santin, Michael Lamping, Michael Scott, Salvatore Gisellu i Yutaka Yamoto.
Večera počinje s macaronom s mousseom od loosa s gelom od cikle, kroketom od Pepper Jack sira, aiolijem od paprike i tacom s tartarim, uz koje će se točiti Ca’ del Bosco cuvee prestige. Slijedi ceviche od kozica i hakovskim kapicama s aguachile umakom, tučenim avokadom i bombonom od koromača. Drugo jelo prati Knollov Riesling Federapiel iz 2024. Prepelica će biti poslužena punjena, s kujuruznim kruhom s andouille kobasicim i Bourbon Chipotle BBQ umakom, uz Trattmann Pinot noir riservu iz 2018. Cantine Girlan. Romb dolazi s rižotom od slatkog krumpira, s riječnim rakovima, i čašom Guerrin & Fils Pouilly-Fuissea La Marechaude iz 2023.
Uz glavno jelo, NY strip s rubom od kave i pasilla čilija, soufflea od pečenog kukuruza i paljenim nopales tacosima, točit će se Chateau Musar iz 2016, a uz deserte Graham’s Tawny port. Cijena večere je 95 eura po osobi, što je izvrsna vrijednost za novac za ovakvu hranu i vina.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.