Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U SLAVU POHLEPE Smatrate li cijenu od 60 eura (450 kuna) za trosljedni meni promotivnom? Neki dubrovački restorani smatraju

U ponedjeljak 6. listopada, u Dubrovniku je počeo Good Food Festival, koji traje do 19. listopada i okuplja čak 60 restorana iz Grada i Dubrovačkog primorja, što je zaista respektabilna brojka. Cilj Good Food Festivala jest dovesti što više gostiju u dubrovačke restorane u posezoni, po promotivnim cijenama. Iza Good Food Festivala stoji i lokalna Turistička zajednica, što je logično i pohvalno. U čemu je onda problem? U cijenama, koje su daleko od promotivnih.  

Mnogi restorani koji sudjeluju na Good Food Festivalu prodaju trosljedne menije za 35 do 50 eura (250 do 380 kuna), što je daleko od bilo kakve promotivne cijene. Za taj novac možete odlično jesti u Rovinju ili Opatiji, a da vam nitko ne laže kako se radi o promotivnim cijenama.  

Jedan od neslavnih rekordera promotivnih cijena Good Food Festivala svakako je restoran Dubrovnik, koji trosljedni meni prodaje za 60 eura (450 kuna). Misli li itko da 450 kuna za trosljedni meni (bez kavijara i jastoga) predstavlja promotivnu cijenu? Prilično smo uvjereni da ne misli.  

Radi se o još jednom iskazu pohlepe bez granica, koja je poslije pandemije zahvatila dio južnodalmatinskog ugostiteljstva. Evo što sadrži Dubrovnikov promotivni meni za 60 eura:  

  • Predjelo: Dimljena jegulja i dagnje  
  • Glavno jelo: hrskavi pagar  
  • Desert: smokva u bijeloj čokoladi  

Radi se o sastojcima srednje klase od kojih su neki, poput dagnji, izrazito jeftini. I to bi sada na promociji trebalo koštati 60 eura? Šteta je što se jedna dobro osmišljena turističko-gastronomska akcija kontaminira neumjerenim financijskim očekivanjima pojedinih dubrovačkih ugostitelja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.