
Dolac ovoga petka ulazi u zadnji mjesec PLACe Marketa. Svaki sunčani petak u listopadu, glavna zagrebačka tržnica nakon radnog se vremena pretvara u open air kuhinju. Treći listopadski PLACe Market obilježit će jesenske namirnice, buče, kesteni, vrganji i popularni restorani i koncepti.
Vinkl će peći puricu s mlincima, Rougemarin će kuhati skradinski rižot, PETRUS by Tin Miletić prodavat će juhu od vrganja i hobotnicu, prvi put na PLACe Marketu nastupit će izvrsna zagrebačka Cato Taqueria i Tender Cocktail & Kitchen Club s glaizranim kestenima i plavim sirom, pita kruhom s raguom od gljiva i štruklama na kremi od muškatne tikve. Od stalnih sudionika, dolaze Makmana s gulašem od vrganja Vedran Bošković s plizzama, Juraj Klepić s kolačima i churrosima, Darling & Shegrts s bočnicom i hot dogom od sabljarke, Dante s pašticadom u bunsima i njokima od pršuta.
Nezaobilazni Institut za burgere by Mate Jankovića najavljuje smash burgere, dok se Al Dente vraća sa svojom popularnom tjesteninom u kolutu parmezana. Najveći redovi ponovno se očekuju pred štandom SpudBud, trenutno najvrućim street food brandom u Zagrebu. Na PLACe Market dolaze i Thai Thai s pad thaijem, Jellyfish in space s bunsima i Crofna s creme brulee krafnom i kombinacijom kroasana, lava cakea i sladoleda. Posebno mjesto na Dolcu će zauzeti Maraska s rakijama Madre Badessa i ultrapopularnim Pe-Teom (pelin i tonik), uz sva ostala pića koja će se točiti na centralnom baru.
“PLACe Market u protekle je tri sezone postao više od street food festivala – on je simbol urbane revitalizacije tržnice, mjesto susreta lokalne zajednice, gastronomska pozornica h chefova i kulinarskih vizionara. Uz slogan #petkomjedemonaplacu, Dolac se iz tjedna u tjedan pretvara u epicentar dobre hrane i još bolje atmosfere,” kažu organizatori poručuju organizatori.
Dolac, Zagreb
svakog petka u listopadu od 18:00 do 23:30
Fotografije Matia Malenica i Mateo Mučnjak
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.