
Dobra hrana, gastronomski dodatak Jutarnjeg lista, u ponedjeljak je u zagrebačkom Petom kupeu predstavila svoj 14. godišnji izbor najboljih restorana i chefova. Najboljim hrvatskim restoranom proglašen je splitski Dvor chefa Hrvoja Zirojevića, najbolji chef je Matija Bogdan, izvršni chef restorana 7seas hotelske kuće Aminess, najkreativnijim urbanim restoranom proglašen je Fogo by Bekal koji su ovoga ljeta u Poreču, u partnerstvu s Valamarom, otvorili zagrebački chefovi Marko Turković (Bekal) i Tvrtko Šakota (NAV).
Najbolji hotelski restoran u izboru Dobre hrane je Vila Rova iz Malinske na Krku u kojoj kuha chef Marin Pleše. Najboljim restoranom visoke kuhinje proglašen je paški Boškinac. Mladi chef godine je Jurica Obrol iz lovranskog Ganeuma, a slastičarka godine supertalentirana pastry chefica zagrebačkog Mana2 Nika Čavlović. Grand Prix nagrada uručena je chefu Tvrtku Šakoti, dok je najboljom vinskom listom proglašena lista rovinjskog Cap Aurea.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.