Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski sommelier klub u listopadu otvara tečajeve 1. razine u Splitu i Opatiji

Hrvatski sommelier klub u listopadu organizira tečajeve 1. razine u Splitu i Opatiji. Tečajevi 1. razine ugostiteljskim profesionalcima koji ih polože omogućavaju da sistematizacijom osnovnih znanja o vinu postave čvrste osnove za daljnju edukaciju i odmah unaprijede servis i prodaju. Za privatne polaznike, sommelierski tečaj 1. razine je dragocjen i stručan uvod u svijet vina, s kojim mogu ozbiljnije uživati u vinima, i nastaviti učiti na višim stupnjevima.

Sommelierski tečajevi 1. razine održavat će se po hibridnom modelu: teorijski dio online, a praktični dio koji uključuje degustacije, organoleptičku analizu i posluživanje vina održat že se on site, uživo u splitskom hotelu Ambasador i opatijskom hotelu Admiral. Ispit se polaže pismeno.

Polaznici tečaja 1. stupnja naučit će:

  • kako ispravno poslužiti vino
  • kako opisati vino pomoću ASI terminologije
  • glavne vrste i stilovi vina
  • najvažnije vinske sorte Hrvatske
  • osnovna obilježja piva, kave, čaja i vode
  • osnovne principe usklađivanja hrane i vina

Raspored predavanja Sommelierskog tečaja 1. stupnja

1. Split 

Online: 13 – 15. listopada 2025.

U hotelu Ambasador 17 – 19. listopada 2025.

2. Opatija 

Online 13 – 15. listopada 2025.

U hotelu Admiral 17 – 19.listopada 2025.

Zbog formiranja grupe, svi zainteresirani prijave trebaju poslati na info@sommelier.hr  ili se mogu prijaviti telefonski na 052/ 222- 385.

Detalje o tečaju možete pronaći OVDJE.

Kako potrošnja i kultura vina u Hrvatskoj rastu, sommelierski tečajevi prve razine privlače sve više privatnih polaznika, ali još nedovoljno profesionalaca. Svaki konobar zaposlen u restoranu, roštiljarni, bistrou i bilo kojem drugom žanru restorana morao bi položiti barem prvi stupanj sommelierskog tečaja, isto se odnosi i na konobare koji profesionalno rade u kafićima i barovima, kao i na barmene. Vlasnicima restorana i barovima u financijskom je interesu inzistirati na edukaciji osoblja jer je nebrojeno puta dokazano da educirani servis prodaje nekoliko puta više vina od servisa koji ne zna što gosti traže i ne zna ponuditi vino.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.