Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Iako je počeo medijski nespretno, Cynic u Martićevoj mogao bi postati najveća atrakcija jednog od najživljih zagrebačkih kvartova 

U četvrtak oko dva čavrljali smo ispred Iblerova nebodera u Martićevoj s vlasnikom Burgeraja, koji je išao u vinoteku Vivat kupiti neki svakodnevni pjenušac. Odjednom se, iz prostora koji se još uređuje, pojavio Marko Brajković, vlasnik Lively Roastersa, pionirske hrvatske pržionice specijalnih kava. Gospodin Brajković pozvao nas je da pogledamo njegov novi lokal, Cynic, čije je uređenje pred završetkom.  

Brajkoviću smo rekli da na Googleu piše da Cynic već radi. Čovjek je prilično iznenadio, zapravo nije mogao povjerovati u tu informaciju. Kako je, pobogu, moguće da lokal koji još ne postoji u stvarnosti postoji na Googleu, uz naznaku Otvoreno, veganski obroci? Brajković je napravio screenshot Googleove stranice koja, eto, tvrdi da njegov neotvoreni lokal već radi.  

To nije bila jedina medijska bizarnost koja se dogodila Cynicu. Na jednom smo portalu prije nekoliko dana vidjeli vijest da je otvoren, koja je ubrzo uklonjena. Ali puno važnija od tih medijskih nespretnosti jest činjenica da bi Cynic mogao postati senzacionalno uspješan. Prvo, riječ je o velikom i daleko najbolje uređenom ugostiteljskom prostoru u Martićevoj, jednoj od najvibrantnijih zagrebačkih ulica. Ružičasti strop i grafiti na originalnim Iblerovim zidovima u zgradi koju je genijalni hrvatski arhitekt projektirao prije više od devedeset godina, izgledaju fantastično, dostojno Berlina i Beča.  

Drugo, izbor pića, od specialty kava, preko koktela i craft piva do prirodnih vina, doima se prilično uzbudljivo. Treće, strateški je partner Cynica pekarnica Kukuruku, jedna od najboljih u Hrvatskoj.   Četvrto, Lively Roasters u Cynicu su postavili pržionicu kave, što je uvijek atraktivno jer malošto u svijetu hrane i pića miriše zanosno kao svježe pržena kava.  

Cynic će u početku, čini se, patiti od manjih dječjih bolesti. Sva će hrana biti vegetarijanska, donekle veganska. Takvu odluku poštujemo kao ideološki stav, ali ako goste uđe u Cynic i naručim par čaša nekog finog biodinamičkog šampanjca, zašto uz šampanjac ne bi mogao dobiti fetu dobrog pršuta, slanu srdelu ili kanape s ikrom gačke pastrve? Na ovo pitanje ne postoji racionalan odgovor.  

Za meni je, inače, zadužen chef obližnjeg Malog bara.  

No, bez obzira na početne glitcheve u javnoj komunikaciji i sadržaju menija, Cynicu predviđamo kolosalni uspjeh. Cynic bi se trebao otvoriti krajem idućeg tjedna ili dva, tri dana kasnije, u Martićevoj 13. Radit će od ranog jutra do 22:30, a petkom i subotom pola sata dulje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.