
Ovih smo dana kritizirali cijene u restoranima na dubrovačkom području. Srećom, postoje i iznimke, kako u blizini Dubrovnika, poput pizzerije Pizza One u One Suite Hotelu u Srebrenom, tako i u strogom dubrovačkom središtu.
U nedjelju smo ručali u dubrovačkoj ekspozituri lanca restorana Bota Šare, u ulici Pile. Kamenice koštaju 3,5 eura za komad, što je jeftino i po zagrebačkim kriterijima. U redu, obitelj Šare veliki je uzgajivač stonskih kamenica, ali 3,5 eura za kamenicu u restoranu smještenom četrdesetak stepenica iznad Straduna zaista je odlična vrijednost za novac.
Vina pak imaju iste cijene kao u zagrebačkom restoranu Bota Šare, što znači da niz butelja košta do 50 eura. Pojedine su butelje lokalnih vina 15 do 20 eura jeftinije nego u drugim renomiranim dubrovačkim restoranima. Ove su brojke važne zato što pokazuju da se i u središtu Dubrovnika može voditi restoran s civiliziranim, a ne nužno ekstravagantnim cijenama.
Kamenice su bile očekivano ukusne, dok bi se na cevicheu s gofom još moglo raditi. Zanimljivo je da dubrovački Bota Šare nudi omakase meni sa suho odležanom ribom u pet, sedam ili više sljedova, pod nazivom Pescatore Experience. Poznati sushi chef Mladen Križanović, koji se školovao u Japanu, jela za Pescatore Experience priprema pred gostima.
Nažalost, nismo imali vremena za Križanovićeve omakase. Dvanaest kamenica, dva cevichea, butelju Stininog Pošipa i dvije boce Jane platili smo 142 eura, što je za dubrovačke kriterije više nego korektno.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.