Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LJETO U GRADU Zagrebački Kiyomi od petka uvodi niz novih, privlačnih, laganih ljetnih jela

Azijski restorani u Hrvatskoj načelno nisu sezonski orijentirani. Azijski restorani u Hrvatskoj imaju nadsezonske menije koji se baziraju na najpopularnijim formatima različitih azijskih kuhinja. Kiyomi, vodeći zagrebački fusion restoran, ovog je ljeta, srećom, odlučio prekršiti nesezonski kodeks, pa od petka 25. srpnja uvodi niz novih, laganih, veoma privlačnih ljetnih jela.

Salata od tune servira se s dresingom od malina, svježim malinama, listovima cikle, čilijem i indijskim orasima. Gunkan s ikrom od pastrve sadrži i svježe krastavce. Hand roll sushi od japanskog gofa (hamachi) obogaćen je ukiseljenim lukom, pak choijem, majonezom od yuzua i ponzu umakom. Tu su još dva nova gunkana, jedan s tunom, majonezom od yuzua i tobikom, a drugi s lososom, avokadom i majonezom od vlasca i yuzua.

Riječ je o osvježavajućim jelima koja se nastavljaju na stilističko usmjerenje Kiyomijeva Umi Business ručka, koji se sastoji od miso juhe, izvrsnog tartara od tune, chirashi sushija i hand roll sushija. Kiyomi je jedan od rijetkih hrvatskih restorana koji servira chirashi sushi; chirashi je, pojednostavljeno, zdjelica riže s raznolikim rezovima sirove ribe.

Umi Business Lunch košta 30 eura po osobi. Kiyomijeva ljetna jela, prilagođena visokim temperaturama, svakako obogaćuju gastronomsku ponudu u strogom centru Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.