
Jučer smo u Vinodolu probali prvi ovogodišnji zagrebački gazpacho (prvi ovosezonski gazpacho u Hrvatskoj kušali smo u izvrsnom zadarskom Hyatt Regencyju). Gazpacho chefa Kristijana Godinića obogaćen je paskima, zelenim stabljikama cvijeta češnjaka, u kojima se ne osjeti onaj neugodni sumporni spoj tipičan za većinu drugih članova češnjakove obitelji. Gazpacho Kristiana Godinića jedno je od najprikladnijih predjela u Zagrebu za žestoke lipanjske vrućine.
U Vinodolov gazpacho dodali smo par kapi visokofenolnog, pikantnog Ipšina Frantoia, koji je ovu izvrsnu hladnu juhu učinio još ukusnijom i kompleksnijom. Nadamo se da će i ove godine većina restorana u Teslinoj ulici servirati gazpacho. Ljeto u gradu bez gazpacha nije pravo ljeto. Poslije gazpacha naručili smo sočan ražnjić od debelih kocki sabljarke poslužen na mladom špinatu i brutalnom zelenom curryu; vidi se da je gospodin Godinić relativno nedavno posjetio Tajland.
Vinodol je nakon dugo vremena obnovio vinsku kartu, koja sada sadrži i poglavlje posvećeno prirodnim vinarijama, uključujući Meniklang i Heinricha, Austrijance prilično poznate i u Hrvatskoj. Heinrichov Chardonnay jedno je od najozbiljnijih bijelih vina na cijeloj Vinodolovoj karti. Ohrabruje što se restoran s tako širom publikom okreće dobrim prirodnim vinima.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.