Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CHEESE BAR SE TOPI  Nedopustivo je da se vino u vinskom baru ne toči pred gostom

cheese-bar

Danas oko dva sata, sjeli smo u Cheese Bar, jedan od najpopularnijih lokala u centru Zagreba. Naručili smo čašu blanc de blancs pjenušca Pavel, iz plešivičke obitelji Šember.

Konobar nam je donio čašu pjenušca koju je natočio za šankom, dakle, nismo mogli vidjeti što nam je natočio. Samo vino nije bilo u dobrom stanju – pjenušac nije pjenio, što je prilično neugodno za pjenušac.

Činjenica da Pavel nije pjenio upućuje ili na prastaro otvorenu i loše začepljenu bocu, ili na bocu izloženu svjetlu i visokoj temperaturi. U svakom slučaju, potpuno je nedopustivo da vam u vinskom baru vino ne toče za stolom.

To je, nažalost, jedan od brojnih dokaza drastičnog urušavanja ugostiteljskih kriterija u Cheese Baru. Do prije godinu dana u Cheese Baru su uz vino redovito donosili male snackove, što nije samo uljudno prema gostu, nego i korisno za lokal jer povećava potrošnju vina.

Snackova već dugo nema, vina se ne toče pred gostima, a konobari nemaju nikakvu potrebu prezentirati vino gostima. Drugu čašu Pavela čekali smo točno osam minuta, a na crnoj ploči s posebnim ponudama sve je više mediokritetskih, katkad i nepitkih vina.

Cheese Bar, u kojem smo svojedobno redovito sjedili, ubrzano se topi i postaje primjer amaterskog ugostiteljstva.

Cheese Bar ne može propasti jer se nalazi na ultraprometnoj adresi kraj Trga bana Jelačića i nije osobito skup.

No, šteta je što je popularni zagrebački vinski bar drastično srušio profesionalne standarde i što se pretvara u tipičnu turističku zamku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.