Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Putujući festivali Ivana Todorića prvi se put fuzioniraju: U Bjelovaru se od 18. do 22. lipnja održava zajednički Burger i Pizza Festival

Na bjelovarskom Trgu Eugena Kvaternika uskoro će se održati eksperimentalni zajednički Burger i Pizza Festival. Od 18. do 22. lipnja, u sklopu 29. Terezijane, u Bjelovaru će nastupiti manja selekcija uobičajenih brendova s putujućih street food manifestacija gastropoduzetnika Ivana Todorića. Burgere će pripremati Chef Burger Ivana Pažanina, Institut za burgere Mate Jankovića, Škartoc ljubavi, Burgers by Good Food i Rougemarin Marina Medaka.

Rougemarin će biti jedini sudionik ovog malog gastro festivala koji će posluživati i burgere i pizze, što pokazuje fast food svestranost chefa Medaka. Osim Rougemarina, jedina pizzeria koja sudjeluje na zajedničkom Burger i Pizza Festivalu bit će zagrebačka Pizza Re.

O čemu se ovdje zapravo radi?

Ivan Todorić, vlasnik najvažnijih hrvatskih uličnih gastro smotri – od Fuliranja do Burger Festivala i Pizza Festivala – odlučio je, čini se, pokušati sa simbiozom dva najpopularnija žanra, pizze i hamburgera. Naime, prošle su godine putujući festivali na više lokacija, osim u Zagrebu, zabilježili prilično slabu posjećenost, pa je logično pokušati ih spojiti u jedan, potencijalno profitabilniji projekt. Možda bi bilo vjerodostojnije i učinkovitije da Pizza Festival predstavlja barem još jedna pizzeria uz Pizzu Re, ali svaki je eksperiment težak.

Gastronomski i poslovni model Pizza i Burger Festivala definitivno su se izlizali, što potvrđuju i prilično blijedi dojmovi s proljetnog Pizza Festivala u Zagrebu, na kojem nije sudjelovala ni jedna pristojna pizzeria osim Al Dentea, a cijene su bile bezobrazno visoke.

Pretpostavljamo da je zajednički Burger i Pizza Festival u Bjelovaru jedan od pokušaja ispitivanja novih poslovnih modela uličnih gastrofestivala. No, da bi ti festivali uspjeli, najvažnije je osigurati relevantne i lako prepoznatljive sudionike, što se u Bjelovaru očigledno nije dogodilo. Druga najvažnija činjenica za uspješnu budućnost gastrofestivala jest značajno snižavanje cijena. Hrana na uličnim gastro sajmovima naprosto mora biti znatno jeftinija od hrane u restoranima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.