Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ČAST DOBRIH KONOBARA Izakayin Saša sjajan je primjer ljubaznog i susretljivog odnosa prema gostima. Na tako vrhunski servis uistinu nismo navikli

U ponedjeljak oko jedan, tamnoplavi Ford Focus zagrebačkog Radio Taxija (1717), jedine taksi službe koju koristimo, dovezao nas je pred Izakayu na Selskoj cesti. Kako su nam ruke bile prepune svega i svačega, u autu smo zaboravili iPhone. Srećom, to smo primijetili čim smo došli do Izakayinih vrata.

Prirodno, uhvatila nas je blaga panika. Stoga smo prvog konobara kojeg smo vidjeli u Izakayi zamolili da nam donese bilo kakav telefon kako bismo mogli nazvati 1717 i prijaviti mobitel izgubljen na zadnjem sjedalu plavog Forda Focusa.

Mladi konobar, zove se Saša, odmah nam je posudio svoj mobitel. Nazvali smo 1717. Dispečer je za manje od trideset sekundi locirao auto koji nas je dovezao do Izakaye. Pet minuta kasnije, ljubazni je taksist nazvao konobara Sašu, koji nam je odmah donio svoj telefon. Pristojni sjedokosi taksist kazao je da se nalazi na Remizi i da će nam za dvije do tri minute donijeti iPhone.

Konobar Saša nije htio ni čuti da mi izađemo iz Izakaye, nego je odmah istrčao na Selsku pa nam je donio zagubljeni mobitel. Tako se, dakle, ponašaju “bellboyi” i konobari u londonskom Savoyu, jednom od najboljih hotela na svijetu.

Konobara Sašu danas smo prvi put upoznali. Ranije smo često jeli u Izakayi, no otkako je Izakayin vlasnik Davor Bienenfeld otvorio Kiyomi u strogom centru grada, počeli smo, nažalost, zapostavljati Izakayu jer nam je daleko. Mi, dakle, nismo poznavali konobara Sašu, niti je on nas ikad prije vidio; čovjek se zaposlio u Izakayi u rujnu prošle godine, par mjeseci poslije našeg zadnjeg posjeta tom popularnom restoranu.

Svejedno, čovjek se ponio gospodski, vrhunski profesionalno, efikasno i maksimalno susretljivo. Saša je prilično mlad. Rekli bismo da nema više od 25 godina, možda 26 ili 27. Saša simbolizira opreku uobičajenoj slici o mladim hrvatskim konobarima koje restoranski gosti smatraju sporim i nepažljivim amaterima.

Izakayin Saša konobar je koji ponosno predstavlja svoju profesiju. Hrana u Izakayi bila je uobičajeno dobra i prilično jeftina (ne postoji jelo skuplje od 22 eura). Nigiriji s masnom tunom i jeguljom bili su, štoviše, odlični.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.