U ponedjeljak smo ručali s ugostiteljskim profesionalcima koji uoči početka pune sezone obilaze sve najvažnije jadranske lokacije. Prošlog su se tjedna tako zatekli na Hvaru, koji je već prepun milijunaških jahti.
Otišli su na večeru u Gariful, najpoznatiji, ali i mnogostruko sporni restoran na hvarskoj rivi, o kojem se lani uglavnom pisalo u crnim kronikama. Naši su prijatelji za glavno jelo naručili janjeći file, jer su ručali ribu i rakove pa su se navečer htjeli prebaciti na crveno meso. Janjeći file u Garifulu košta 37 eura, a na meniju piše da je težak 250 grama.
“Mi se ne volimo prejedati. Ali bili smo dosta zgroženi kad smo dobili tanjure s janjetinom. Na tanjurima su bila tri minijaturna medaljona, manja od prosječnih ćevapa. Ta porcija janjetine ne da nije imala 250 grama, Garifulova je janjetina imala najviše sto grama, a vjerojatno i manje.” Naši su sugovornici, nezadovoljni i ljuti Garifulovi gosti, pitali konobara što im je to donio. Nesretni je konobar samo slijegao ramenima.
Gariful na hvarskoj rivi i prošlog je tjedna pokazao da je hvarsko ugostiteljstvo možda i najgore na Jadranu. Garifulu ne pomaže ni što je Carpe Diem, njegov arhinemezis, još ponešto gori.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.