Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

STOTI ROĐENDAN Čuveni britanski chef James Knappett iz londonskog Kitchen Tablea s dvije Michelinove zvjezdice 10. lipnja kuha u Esplanadi.

Zagrebačka Esplanade, najvažniji hrvatski hotel, nastavlja s nizom spektakularnih gastronomskih večera u povodu obilježavanja svoje stote godišnjice. Tako 10. lipnja u Esplanadinom fine dining restoranu Zinfandel’s gostuje renomirani britanski chef James Knappett.

James Knappett surađivao je s nekima od najvažnijih svjetskih chefova: Ferranom Adriom, Reneom Redzepijem i Thomasom Kellerom. Knappett je ozbiljnu karijeru počeo u restoranu Gordon Ramsey u londonskom Hospital Roadu, koji već dulje od 20 godina drži tri Michelinove zvjezdice.

Knappettov londonski restoran Kitchen Table ima dvije zvjezdice. Kitchen Table izrazito je sezonski restoran visoke kuhinje, koji pojedine segmente svojih menija temelji na foragingu. Svako jelo u degustacijskim menijima fokusirano je na jedan sastojak: kamenicu, tartufe, jakovske kapice, jastoge, jelene… Zanimljivo je da uz uobičajeni wine pairing Kitchen Table nudi i Grower’s Champagne pairing.

Chef Knappett za Esplanadinu je rođendansku večeru sastavio sljedeći meni:

  1. Kamenica japanski peršin, list kamenice, jalapeno
  2. Piletina ružmarin, mascarpone, slanina
  3. Jakovska kapica kavijar, vrhnje, orah, lješnjak
  4. Jastog curry, mango, kikiriki, korijander, jaje
  5. Agnolotti kozji sir, grašak, menta, ljetni tartuf, luk
  6. Janjetina šparoge, crni češnjak, jogurt od ovčjeg mlijeka
  7. Jagode bazga, crni papar, meringue
  8. Canelé naranča

Ovaj raskošni sezonski meni jednog od vodećih modernih britanskih chefova košta 245 eura po osobi, što uključuje i vino. Uz Knappettova jela točit će se neka od najboljih hrvatskih i bosanskohercegovačkih vina, uključujući butelje vinarija Matošević, Benvenuti, Markus, Krauthaker, Stina i Knebu. Za wine pairing zadužen je ugledni sommelier Mario Bednjanec iz londonskog restorana Gymkhana, koji također ima dvije zvjezdice.

U organizaciji ovog jedinstvenog gastronomskog događaja sudjelovala je hrvatska podružnica udruge Chaîne des Rôtisseurs. Sve dodatne informacije o Esplanadinoj večeri chefa Knappetta mogu se dobiti na telefonskom broju +385 1 4566 644.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.