Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Toccare bi bila dobra pizzeria, da pizzu s umakom od tartufa ne naplaćuju nepristojnih 26 eura i da se potrude oko vina

Toccare je prije nekoliko godina završio na gotovo svim portalima jer je naplaćivao rezanje pizze 5 kuna. Takvu praksu u Hrvatskoj nikad nitko nije vidio. Toccare je svojedobno držao i jednu od najskupljih pizza u zemlji, njihova pizza s tartufatom koštala je 149 kuna. Sve su to stvari koje mogu potencijalno odbiti goste. Što je zapravo šteta, jer Toccare nije loša pizzerija – naprotiv.

Cijene su trenutno relativno razumne, od 8 do 16 eura. Iznimka je pizza Toscana koja stoji nevjerojatnih 26 eura, zbog umaka od tartufa. Nismo uspjeli utvrditi naplaćuje li Toccare i dalje uslugu rezanja pizze.

Ponuda pizza je velika i kreativna, s nekim dodacima koje u pizzerijama ne viđamo često, poput umaka od šparoga ili bundeve. Bazični sastojci koje koriste također su prilično kvalitetni i uglavnom odaju počast talijanskoj i hrvatskoj kulinarskoj tradiciji. Na jelovniku je i dio s pizzama koje predstavljaju svaku od hrvatskih regija.

Mi smo se ipak fokusirali na Italiju pa smo naručili pizze koje bi trebale predstavljati Kampaniju i Molise. Između te dvije, Molise je definitivno bio bolji izbor. Na Molise idu guanciale i jalapeño paprika koja zaista daje dobru dozu ljutine. Guanciale je također bio izvrstan. Kampanija je bila nešto slađa nego što bismo voljeli, pa smo imali dojam da jedemo desertnu pizzu. Nismo uspjeli razaznati što je tolikozasladilo pizzu jer na Kampaniju idu umak od parmezana, fior di latte, cherry rajčice i maslinovo ulje. Vjerojatno su prerevno nastojali ublažiti kiselost rajčice, 

Najbolje kod obiju pizza bilo je ukusno i precizno pečeno tijesto, prozračno i s leopardovim uzorkom kakve napoletane i trebaju biti. Što treba poboljšati u Toccareu?

Izbor maslinovih ulja definitivno treba promijeniti. Prodavati ambiciozne i skupe pizze dok na stolu stoji jeftina imitacija talijanskog maslinovog ulja, nema nikakvog smisla. Ne moraju nuditi vrhunska istarska maslinova ulja koja su luksuzni i skupi proizvod, ali bilo koje kvalitetno hrvatsko maslinovo ulje bilo bi bolje od ovoga koje sada drže.

Toccare hitno mora popraviti i vinski servis. Vinska karta nije loša, jer sadrži vrlo dobra hrvatska vina, a uz pojedine pizze čak stoje i preporuke za vino. No, vinski servis je potpuno promašen. Vina se ne toče pred gostima, dolaze na neprikladnim temperaturama i u neodgovarajućim čašama. Nedopustivo za ligu u kojoj Toccare želi biti sudeći po pizzama.
U subotu za vrijeme ručka restoran nije bio prepun, ali na više stolova stajala je oznaka rezervacije. Terasa je bila prilično prazna zbog vjetra. Trebali bi poraditi na tim sitnim detaljima kako bi privukli više ljudi u Vukomerec.

Dvije pizze, dvije čaše Bastiànova merlota i Puhelekova sauvignona platili smo 32 eura, što je otprilike koliko plaćamo i u drugim pizzerijama.

PIZZERIA TOCCARE

Vukomerec 36, Zagreb

PIZZA 4/5 VINO 3/5 SERVIS 2/5 AMBIJENT 3/5

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.