Otkako je otišao iz Hrvatske i poslovnu sreću potražio u inozemstvu, chef Deni Srdoč ne skriva svoje visoke ambicije. Već smo nekoliko puta pisali o otvorenjima njegovih lokala u Njemačkoj. Prije nekoliko mjeseci Srdoč nam je rekao kako planira otvoriti i Hidden u Frankfurtu. Srdoč je prije dvije godine sa chefom Željkom Vučićeviće u Rijeci otvorio Hidden Wine Bistro, kao svoj prvi samostalni projekt.
Hidden je zamišljen kao bistro s kreativnim kuhanjem i visokim znanjem o tehnikama. Namirnice se nabavljaju na riječkoj tržnici, što nije uvijek najlakši zadatak, a vinska lista je jedna od najkompletnijih u gradu. Hidden je odmah postao hit i jedan od najboljih restorana ikad otvorenih u centru Rijeke. Ali, odmah je bilo jasno da se Hidden može prilagoditi svakom gradu i da je cijeli koncept lako franšizirati. Isprva smo mislili da bi se Hidden mogao širiti na obalu i Zagreb, ali sad je jasno da projekt Hidden ide izvan Hrvatske.
Na društvenim mrežama chef Deni Srdoč napisao je da u lipnju otvara Hidden u Pragu. Hidden Prag se otvara u Hiltonu hotelu u glavnom lobiju. Srdoč tako ponovno surađuje s brendom Hilton. U riječkom Hiltonu Costabella otvorio je fine dining restoran Nebo koji je dobio Michelinovu zvjezdicu.
Srdoča smo upitali za koncept Hiddena. “Hidden wine bistro u Pragu je koncipiran isto kao Hidden u Rijeci u smislu da se koriste lokalni proizvodi i namirnice, uz izbor vrhunskih steakova. Menu će se mjenjati mjesečno, a počinjemo smo s Hiddenovim klasicima poput tartara na pave krumpiru, tuna tartara na prženoj riži, sušenog romba s grila, hobotnice u tempuri i cevichea. Meni za srpanj se već gradi i bit će vrlo sezonalan. Oduševila me visoka kvaliteta češke govedine, u Pragu imaju zaista izvrstan, ozbiljan izbor. Vinska karta će brojati oko 100 etiketa za početak, imat ćemo dosta čeških vina koja smo isprobavali zadnja dva tjedna i naravno klasike iz Europe i novog svijeta.”
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.