Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LIGA ŠAMPIONA Maslinova ulja Nai 3.3 osvojila su najviše ocjene na dva prestižna mediteranska ocjenjivanja, u Ateni i Turskoj 

Više je hrvatskih ekstra ekstradjevičanskih maslinovih ulja briljiralo na jednom od prestižnijih svjetskih ocjenjivanja u Grčkoj. Specifičnost i težina natjecanja Athena International Olive Oil Competitiona je u tome što se uljari i maslinari natječu u civilizacijskoj kolijevki maslinovih ulja i jednom od najkonkurentnijih tržišta na svijetu.

Najbolje su, očekivano, prošla vrhunska maslinova ulja Nai 3.3 iz maslinika obitelji Morović na Dugom Otoku. Nai 3.3 Blend pendolina, leccina, carboncella i oblice osvojio je dvostruko zlato (Double Gold) dok je njihova Coratina osvojila zlato, a Drobnica srebro. Zlato je u Ateni osvojio i istarski Monte Rosso sa Selekcijom od leccina i belice, a srebro je dobila i Zontina monosortna Veneranda od Buže. 

nai-ulje

Nekoliko dana prije Atene, ulja Nai 3.3 osvojila su zlato i proglašena najboljim hrvatskim uljima na ocjenjivanju Anatolian International Olive Oil Competition u Turskoj. Slično kao i grčko, tursko natjecanje ima posebno mjesto na svjetskom tržištu zbog činjenice da je turska proizvodna sila u maslinovim uljima i zbog drevne tradicije maslinarstva na jugu Turske. Na oba natjecanja sude međunarodni žiriji sastavljeni od najpoznatijih stručnjaka iz cijele Europe, među kojima je i dr. sc. Maja Jukić Špika. 

Zašto međunarodne plasmane i ocjene ulja Nai 3.3 treba pratiti? Zato što je riječ o jedinstvenom projektu, jednom od vrlo rijetkih u Hrvatskoj koji spajaju doslovno sve elemente optimalnog konteksta za proizvodnju maslinovih ulja , od tradicije preko održivosti do gastronomije i turizma. 

Ulja Nai 3.3 proizvode Nives i Goran Morović,  ideolozi i vlasnici dugootočke Ville Nai, najluksuznijeg hrvatskog butik hotela, djela arhitekta Nikole Bašića, koji je ušao u gotovo sve relevantne arhitektonske, hotelske i dizajnerske publikacije u svijetu 

Villa Nai doslovno je uronjena u maslinike, neki od kojih su stari nekoliko stoljeća. Uzgoj je strogo organski, sve se bere i obrađuje ručno, a masline se prerađuju doslovno nekoliko trenutaka nakon berbe u maloj high-tech uljari u samom hotelu. Villa Nai ulja jedinstvena su i po tome što jedina u Dalmaciji spajaju osebujnu južnjačku aromatiku umjerenih zima s iznimnom elegancijom po kojoj su i prepoznatljiva. Ulja su, zajedno sa svježom ribom i povrćem iz vrta Ville Nai, okosnica gastronomskog koncepta restorana Ville Nai.

Sve zajedno gostima Ville Nai omogućuje intenzivno iskustvo otoka i čiste divlje prirode, dok s druge strane pobjedama na najprestižnijim svjetskim ocjenjivanjima ulja promovira terroir i lokaciju Ville Nai. Tako promišljen i dosljedno proveden koncept naprosto nameće visoki status na najzahtjevnijim gastronomskim i turističkim tržištima. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.