Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SVI NA BERRYLICIOUS Esplanade upravo lansira poseban meni s jagodama po ultraprijateljskim cijenama od 6,50 do 8,50 eura 

Glavna slastičarka Esplanade Mirjana Špoljar kreirala je novi sezonski desertni meni posvećen, naravno, svibanjskim jagodama koje se beru u okolici Zagreba. Meni gospođe Špoljar i njenog tima zove se Berrylicious, sastoji se od četiri slastice i kreće danas, u petak 16. svibnja.

Drobljenac s bademima i jagodama, uz sorbet od jagoda i bosiljka, košta 6,50 eura. Čokoladni pjenasti žele s chutneyem od jagoda i rabarbare te svježim jagodama nudi se za 8 eura. Mousse od bijele čokolade i tonke, s coulisom od jagoda, pjenušcem i bazgom, sorbetom od jagoda i bazge, svježim jagodama, tuilleom od tonke i cvijetom bazge košta 8,50 eura. Naposljetku, tartar od jagoda s pannacottom od bagrema i vanilije i biskotima od badema prodaje se za 6,50 eura.

Radi se o neobično povoljnim cijenama za ambiciozan sezonski meni koji potpisuje jedna od najboljih hrvatskih pastry chefica. Rutinski deserti u zagrebačkim restoranima nisu jeftiniji od Esplanadinog Berryliciousa.

Esplanadin glavni barmen Vjenceslav Madić Kishoni, uz slastice s jagodama, pripremio je i dva svibanjska koktela: Strawberry Fizz i Spring Spritz, koji se prodaju za pristojnih 12,50 eura. Esplanadin Berrylicious, koji se poslužuje u Le Bistrou i Baru, mogao bi postati jednako popularan kao i legendarni Esplanadini Dani štrukli.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.