Glavna slastičarka Esplanade Mirjana Špoljar kreirala je novi sezonski desertni meni posvećen, naravno, svibanjskim jagodama koje se beru u okolici Zagreba. Meni gospođe Špoljar i njenog tima zove se Berrylicious, sastoji se od četiri slastice i kreće danas, u petak 16. svibnja.
Drobljenac s bademima i jagodama, uz sorbet od jagoda i bosiljka, košta 6,50 eura. Čokoladni pjenasti žele s chutneyem od jagoda i rabarbare te svježim jagodama nudi se za 8 eura. Mousse od bijele čokolade i tonke, s coulisom od jagoda, pjenušcem i bazgom, sorbetom od jagoda i bazge, svježim jagodama, tuilleom od tonke i cvijetom bazge košta 8,50 eura. Naposljetku, tartar od jagoda s pannacottom od bagrema i vanilije i biskotima od badema prodaje se za 6,50 eura.
Radi se o neobično povoljnim cijenama za ambiciozan sezonski meni koji potpisuje jedna od najboljih hrvatskih pastry chefica. Rutinski deserti u zagrebačkim restoranima nisu jeftiniji od Esplanadinog Berryliciousa.
Esplanadin glavni barmen Vjenceslav Madić Kishoni, uz slastice s jagodama, pripremio je i dva svibanjska koktela: Strawberry Fizz i Spring Spritz, koji se prodaju za pristojnih 12,50 eura. Esplanadin Berrylicious, koji se poslužuje u Le Bistrou i Baru, mogao bi postati jednako popularan kao i legendarni Esplanadini Dani štrukli.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.