Chef Deni Srdoč u Njemačkoj gdje se preselio već duže vrijeme radi na nekoliko simultanih projekata raznih žanrova. U Mannheimu je ovoga tjedna otvorio prvi projekt, brunch bar Sleepy Bird. Chef Srdoč strastveni je ljubitelj specijalnih kava pa mu je taj projekt iznimno važan.
Osim kave, Sleepy Bird nudi i nekoliko jela za doručak, ručak i brunch. Na meniju su sendviči od caprese salate, sendvič s jajima, sendvič s piletinom i grilanim povrćem. Raspon cijena sendviča je od 7,40 eura do 9,90 eura. Ponuda za ručak je jednostavna i donekle zanimljiva s obzirom da je riječ primarno o kafiću za specialty kave. Na jelovniku se nalaze tostevi, avokado i kajgana, njoki s pestom od špinata, juha od rajčica i grilani sir, piletina, povrće s humusom te cezar salata. Zanimljivo je da cijena niti jednog jela ne prelazi 16 eura. Sleepy Bird nudi i nekoliko peciva punjenih cimetom i maslacem. U ponudi su i granola, zob, cheesecake i mliječna riža s mangom.
Sleepy Bird ne staje samo na Mannheimu. Na službenim stranicama može se pronaći najava skorog otvorenja u Offenbachu. Osim lanca specialty kafića Srdoč već otvara nekoliko restorana u Frankfurtu i okolici. Najzanimljiviji su prva inozemna franžiza riječkog Hiddena i restorani Nova i Luna, koji bi se trebali boriti za Michelinove zvjezdice.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.