Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JUNACI TESLINE ULICE Ravioli s jastogom i beluga kavijarom s novog Theatriumova menija najraskošnije su jelo u centru Zagreba

Jedan od razloga zašto je Theatrium jedan od najboljih restorana u gradu inovativni je pristup kuhinji chefa Filipa Horvata. Rezultat tog pristupa česte su, uglavnom, promjene menija. Dok neki gradski restorani menije nisu promijenili otkad su otvorili pa već nakon drugog, trećeg posjeta ostajete bez ideje što biste tamo jeli, u Theatriumu vas svaki put iznenade nečim novim.

Primjera radi, u više navrata sam već pisao da chef Filip Horvat kuha odlične juhe i da bi trebao pokrenuti lanac specijaliziran samo na juhe. Međutim, kad je na novom meniju svojoj legendarnoj juhi od graška dodao još mentui tako u potpunosti osvježio okus tog jela, shvatio sam da ga je jednostavno nemoguće staviti u kalup. Treba ga samo pustiti da nas iz dana u dan iznenađuje i radi po svom.

Kao, naprimjer, u slučaju gnuda od kozje skute u umaku od pečene rajčice s hrskavcem od kozjeg sira i maslinovim uljem. Riječ je o predjelu koje može sjajno funkcionirati i kao glavno jelo jer osim što je nevjerojatno ukusno, a čemu uvelike doprinosi kozji sir, itekako je zasitno.

Ne bi ipak trebalo na tome stati, jer trenutno najraskošnije jelo u Zagrebu Horvatovi su ručno rađeni ravioli punjeni jastogom, u umaku od jastoga, s beluga kavijarom. Za svega tridesetak eura imamo mogućnost u centru Zagreba, u Teslinoj ulici u prolazu kod ZKM-a, uživati u ozbiljnom gastronomskom luksuzu.

Da turistička zajednica grada Zagreba ima bilo kakvu ideju o tome kako ovaj grad potencijalnim turistima učiniti nešto zanimljivijim, priču bi počeli graditi upravo oko vrhunskih restorana s originalnom i tehnički superiornim chefovima.

Goveđi rep u panko mrvicama, isto tako, s kremom od batata i chillija, bamijom i umakom od goveđeg repa, nešto je što se s novog menija u Theatriumu nipošto ne bi smjelo propustiti… Eh da, skoro sam zaboravio, još jedno predjelo nas je prosto oduševilo. Na ručku nam se nešto kasnije priključila rodica koja nije iz Zagreba pa je ona dok smo mi završavali ručak naručila jelo koje se u meniju navodi kao škamp na sirovo. Riječ je o nevjerojatno ukusnom i osvježavajućem tartaru od škampa kojemu nisam mogao odoljeti iako sam zapravo već bio sasvim sit. I rodica se, evo, složila  da bi se posjeta glavnom gradu samo zbog ovog jela isplatila…

Mousse od čokolade s hrskavcem od bijele čokolade i parmezana i mille feuille od jagode koji su nam posluženi za kraj ovog nevjerojatno zanimljivog ručka, a koji bi unio svjetlost i u najtmurniji kišni dan, savršeno su zaokružili priču novog Theatriumova menija. Koji će se, naravno, brzo ponovo dopuniti i mijenjati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.