Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VJESNICI PROLJEĆA PLACe Market vraća se na Dolac u petak 11. travnja. Evo tko će kuhati na placu

Nakon zimske pauze, jedna od najpopularnijih hrvatskih gastro manifestacija otvara toplu sezonu. PLACe Market u proljetnom se izdanju vraća u petak 11. travnja kad zauzima središnju zagrebačku tržnicu Dolac. U Splitu, PLACe Market se vraća na Pazar u subotu 19. travnja. 

Specifičan projekt oživljavanja gradskih tržnica koji su prije tri godine pokrenuli Sarah Josipović i Jan Jerič, etablirao se kao jedan od najposjećenijih hrvatskih food festivala na otvorenom.   “Ovo nije event, ovo je doživljaj. Ljudi dolaze jer znaju da će dobro jesti, dobro se zabaviti, ali i vidjeti lice grada koje sve rjeđe viđamo – iskreno, živo, lokalno, toplo,” kažu osnivači PLACe Marketa. 

I ove godine na PLACe Market će kuhati neki od najboljih i najpopularnijih hrvatskih restorana i chefova. U Zagrebu lineup predvode Noel, chef Mario Mihelj, Al Dente, Soi Fusion, Thai Thai i Rougemarin, uz koje će nastupiti i niz manjih bistroa i brendova, uz nekoliko premijera poput Biomanije, bračkog veganskog restorana koji je nedavno otvorio lokal u Zagrebu.

Na Dolcu će kuhati i Vinkl, Meat the King, Dante tapas bar, Francuske delicije, Cunami, bloger Vedran Boković, Falafel Etc i Oui chef by Vedran Stojanac, svoj će štand imati i proizvođač pjenušaca Piena, zatim Makamana, Gdje je Jura Juraja Klepića, Spud Bud by chef Branko Kusovac, Crna Ovca sa sladoledima, Institut za burgere by Mate Janković i Lari & Penati koji će biti povremeni gosti.  Za glazbu se brinu DJ-evi a sve počinje u 18 sati da bi se nastavilo svakog sunčanog petka sve do jeseni, a u Splitu subotama. .  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.